Τοπικά

Μόνιμο σπίτι βρήκαν αδέσποτα σκυλάκια στην «Ημέρα Υιοθεσίας» της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου

Μόνιμο σπίτι και συντροφιά βρήκαν σήμερα σκυλάκια μέσω της «Ημέρας Υιοθεσίας» που πραγματοποιεί σήμερα η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου στον πολυχώρο Τσαλαπάτα. Η «Ημέρα Υιοθεσίας» ξεκίνησε στις 11 το πρωί και ολοκληρώνεται  στις 5 το απόγευμα ενώ στον χώρο (Arte Libre) υπάρχει και bazaar με δημιουργίες της ομάδας. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι είχαν υιοθετηθεί έξι σκυλάκια. Αρκετοί ήταν και οι πολίτες που έφεραν στην “Ημέρα Υιοθεσίας” κουταβάκια που είχαν βρει στον δρόμο.
Στο χώρο ήρθαν και πέντε σκυλάκια από το δημοτικό καταφύγιο.

Όπως ανέφερε το μέλος της Φιλοζωικής Ομάδας Χρύσα Κοσκινά, μεταξύ των σκύλων που βρήκαν μόνιμο σπίτι ήταν και ο 3 ετών Μπούμπης (ημίαιμο λαμπραντόρ).

Ο Μπούμπη σήμερα θα βρεθεί στο νέο του σπίτι

“Αυτό το διάστημα φροντίζουμε 40 ζώα, τα 35 βρίσκονται στο καταφύγιό μας και τα πέντε είναι σε φιλοξενία επί πληρωμή καθώς γίνονται θεραπείες”.

Ο Γολιάθ

Ο μόλις έξι μηνών Γολιάθ, ένα ημίαιμο γκόλντεν ριτρίβερ, ζυγίζει 20 κιλά.  Τον εντόπισε πριν δύο μήνες η Φιλοζωική Ομάδα στην εθνική οδό Βόλου-Λαρίσης με σοβαρό τραυματισμό στα πόδια του καθώς χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και ο οδηγός τον παράτησε στον δρόμο.  “Έκανε το πρώτο χειρουργείο στο πόδι και ετοιμαζόμαστε για το δεύτερο. Είναι πολύ καλός χαρακτήρας.  Όταν το βρήκαμε είχε φριχτούς πόνους και ήθελε να μας φιλάει” δήλωσε η κ. Κοσκινά.

Η Ήρα

Μόνιμο σπίτι αναζητά και η έξι μηνών Ήρα, ένα αμέρικαν πίτ μπουλ, που το έσωσε η Φιλοζωική.  “Το βρήκαμε σε μπαλκόνι σε άθλια κατάσταση” πρόσθεσε.

Καταγγελίες για κακοποιήσεις ζώων
Όπως δήλωσε, η Φιλοζωική λαμβάνει πολλά μηνύματα για κακοποιήσεις ζώων και τόνισε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να σιωπά. “Πρέπει να καταγγέλλει τα περιστατικά στην αστυνομία. Είναι θέμα των αρχών.  Υπάρχουν πολλά ζώα που είναι παρατημένα σε μπαλκόνια, χωρίς κάποιο στέγαστρο”.

Συνεχής η ανάγκη για τροφές
Τα μέλη της Φιλοζωικής ελπίζουν να μην έχουν ποτέ έλλειψη τροφής για τα ζώα που φροντίζει.  “Είναι το μοναδικό μας άγχος.  Δεν έχουμε χορηγία από κανέναν.  Τα πληρώνουμε όλα οι εθελοντές. Δέκα σκυλάκια μας λαμβάνουν μάλιστα ειδική τροφή” είπε.
Όποιος επιθυμεί να προσφέρει τροφή για τις ανάγκες της φιλοζωικής μπορεί να επικοινωνεί στο τηλέφωνο 6937082952.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το