Τοπικά

Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα διεκδικούν οι καθαρίστριες στο Νοσοκομείο Βόλου

Παρέμβαση στον Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίο Δραμητινό έκανε το Σωματείο Καθαριστριών Ν. Μαγνησίας το πρωί της Παρασκευής, με αίτημα την πρόσληψη του προσωπικού καθαριότητας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Το Σωματείο καταγγέλλει ότι ο κ. Δραμητινός «υπερασπίσθηκε την διαδικασία των ατομικών συμβάσεων που υλοποιεί η κυβέρνηση η οποία αντικαθιστά τους εργολάβους στα νοσοκομεία με ατομικές συμβάσεις, διαιωνίζοντας το καθεστώς της ελαστικότητας στις σχέσεις εργασίας».


Το Σωματείο των Καθαριστριών Νομού Μαγνησίας, με την στήριξη της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ και την συμμετοχή συνδικαλιστών από το Συνδικάτο Τύπου & Χάρτου, το Συνδικάτο Μετάλλου, το Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Μαγνησίας, το Σύλλογο Συνταξιούχων ΙΚΑ και άλλους συναδέλφους, πραγματοποίησε από νωρίς το πρωί της Παρασκευής συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο Βόλου, στο πλαίσιο της 2ωρης στάσης εργασίας που προκήρυξε.
Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, ο οποίος έλαβε μέρος και στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίου Δραμητινού, στον οποίο επιδόθηκε και υπόμνημα με τις θέσεις των Καθαριστριών.


Οι εκπρόσωποι του Σωματείου Καθαριστριών υπογράμμισαν την ανάγκη για προσλήψεις με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αφού οι ατομικές συμβάσεις ανακυκλώνουν την ανεργία, κρατούν ομήρους όσες καθαρίστριες προληφθούν με ατομικές συμβάσεις με μισθούς πείνας, ενώ θα στείλουν στην ανεργία τις σημερινές καθαρίστριες.
«Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε την απόλυση της πλειοψηφίας των καθαριστριών στο Νοσοκομείο του Βόλου που θα έρθει στις 16 Απρίλη με την λήξη των συμβάσεων που έχει υπογράψει το Νοσοκομείο με τον εργολάβο.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και θα επιβάλλουμε το δίκιο μας. Δεν υπάρχει άλλη λύση παρά μόνο η πρόσληψη των εργαζόμενων καθαριστριών από το ίδιο το Νοσοκομείο με μόνιμη και σταθερή δουλειά και πλήρη δικαιώματα» τόνισε η Πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών Γκριτζάνη Μαρία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το