Ελλάδα

Μονή Πετράκη – Τα πρώτα λόγια του δράστη: Εριξα γιατί με καθαίρεσαν

Επειδή το δικαστήριο αποφάσισε την καθαίρεσή του ο δράστης αποφάσισε να επιτεθεί στους μητροπολίτες με βιτριόλι, όπως φαίνεται να επιβεβαίωσε και ο ίδιος με τα πρώτα του λόγια έπειτα από την επίθεση στη Μονή Πετράκη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν συνολικά 10 άτομα.
«Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσε το Συνοδικό Δικαστήριο» φέρεται να είπε ο δράστης σύμφωνα με την ΕΡΤ. Ο ίδιος θεωρεί πως η απόφαση του δικαστηρίου ήταν άδικη και σύμφωνα με την ΕΡΤ είπε στους αστυνομικούς πως θεωρεί σκευωρία την υπόθεση με τα ναρκωτικά για την οποία κατηγορείται και εν τέλει οδήγησε στην καθαίρεσή του.

Η υπόθεση με τα ναρκωτικά το 2018
Ο 37χρονος ιερέας, που λειτουργούσε σε χωριό της Αλεξάνδρειας στην Ημαθία, είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2018 όταν βρέθηκε να κρύβει κάτω από το ράσο του ποσότητα κοκαΐνης. Συγκεκριμένα συνελήφθη καθώς εντοπίστηκε να έχει κρυμμένο ένα «φιξάκι» με 1,8 γραμμάρια κοκαΐνης. Τότε είχε υποστηρίξει ότι ήταν μια στιγμή αδυναμίας, ενώ μετά την άσκηση δίωξης για κατοχή ναρκωτικών, είχε αφεθεί ελεύθερος.
Είχε απασχολήσει και πάλι, όμως, τις Αρχές κατά τη διάρκεια επεισοδιακής λειτουργίας σε χωριό της Βέροιας. Είχαν μάλιστα ξεσπάσει επεισόδια που επεκτάθηκαν από τον ναό στο προαύλιο ανάμεσα στον ίδιο και ενορίτες που τον κατηγόρησαν για οικονομικές παρατυπίες.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το