Ελλάδα

Μονή Πετράκη: Στη φυλακή ο ιερέας για την επίθεση με βιτριόλι

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο ιερέας με το βιτριόλι, ενώ έγινε δεκτό το αίτημα του για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Αμέσως μετά την απολογία του θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να νοσηλευτεί στο ψυχιατρείο.

Προκάλεσε κίνδυνο ζωής
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος ιερωμένος προξένησε από πρόθεση βαριά σωματική βλάβη σε 9άτομα, 7 μητροπολίτες, έναν αρχιμανδρίτη και έναν αστυφύλακα, «ήτοι προξένησες σε αυτά κίνδυνο ζωής αποτέλεσμα, το οποίο και επιδίωκες να επιφέρεις. Εντός της Ιεράς Μονής Ασωμάτων – Πετράκη, περί ώρα 19:15 αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δευτεροβάθμιου συνοδικού δικαστηρίου, που συνεδρίαζε για την επικύρωση της απόφασης καθαίρεσης έβγαλες από την τσάντα που έφερες μαζί σου, δυο φιάλες με καυστικό υγρό και με πρόθεση εκτόξευσες το περιεχόμενο τους προς το πρόσωπο, τον τράχηλο και τα άνω άκρα των μελών της σύνθεσης του δικαστηρίου και του αστυφύλακα ο οποίος εκτελούσε υπηρεσία μέτρων τάξης στον ως άνω χώρο. Με τις ως άνω πράξεις σου προκάλεσες κίνδυνο ζωής, αποτέλεσμα το οποίο επιδίωκες καθόσον το καυστικό υγρό εμφανίζει έντονη διαβρωτική των ιστών του ανθρωπίνου σώματος δράση, ενώ η εισπνοή των ατμών που προκαλεί η επαφή του υγρού στο ανθρώπινο σώμα ή σε άλλα αντικείμενα παρακαλεί σοβαρές βλάβες στο αναπνευστικό σύστημα».

«Είμαι συγκλονισμένος»
Μετανιωμένος εμφανίστηκε ωστόσο στην απολογία του ο κατηγορούμενος, εκφράζοντας μάλιστα την…συμπόνοια του στο πρόσωπο των θυμάτων του.
«Ευθύς εξαρχής επιθυμώ να εκφράσω την αμέριστη συμπόνοια στους παθόντες και στους συγγενείς και οικείους των τραυματισθέντων. Είμαι απόλυτα συγκλονισμένος και συντετριμμένος από το περιστατικό και μοναδική μου σκέψη και μέλημα είναι να συμπαρασταθώ με κάθε δυνατό τρόπο στους παθόντες, προκειμένου να απαλύνω τη βλάβη που προκάλεσα εκ της ακούσιας συμπεριφοράς μου», αναφέρει. Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι έφτασε ενώπιον του Συνοδικού δικαστηρίου εξαιτίας μιας σκευωρίας. «Ήταν μια σκευωρία η υπόθεση του 2018 της μικροποσότητας του 1,8 γραμμαρίων».

Ο ίδιος κατονομάζει τους ηθικούς αυτουργούς της σκευωρίας και υποστηρίζει ότι γνώριζε πράγματα για τους δυο «διώκτες» του, καθώς «γνώριζα παραπτώματα όπως αυτό της παιδοφιλίας και της ομοφυλοφιλίας».

Όπως υποστηρίζει, η Εκκλησία ήταν και είναι η διαφυγή του από τα ψυχικά προβλήματα που αντιμετωπίζει από μικρό παιδί. «Πριν από 1,5 μήνα βρήκα ένα τηλέφωνο από μια ομάδα χημική στο Διαδίκτυο και αγόρασα στην τιμή των 45 ευρώ το υγρό, το οποίο με διαβεβαίωσαν πως είναι χημικό για τους αγρούς, για τα χόρτα. Αυτό που ήθελα να πράξω ήταν κακό στον εαυτό μου, αν ήταν αρνητική η απόφαση του Συνοδικού Δικαστηρίου. Πάντα κακό στον εαυτό μου ήθελα και θέλω να κάνω, έχοντας και διαγνώσεις των ιατρών πως πάσχω από μανιοκατάθλιψη και μεικτή κατάθλιψη με κρίσεις πανικού, έχοντας έντονα συμπτώματα ψυχοσωματικά.

Ο λόγος που έκανα την απονενοημένη μου πράξη, για να κάνω κακό στον εαυτό μου, καθώς η απόφαση της καθαίρεσής μου ήταν προειλημμένη και απόδειξη αυτού ήταν πως δεν με άφηναν καν να μιλήσω. Όταν μου ανακοινώθηκε η απόφαση, σε ένδειξη αγανάκτησης και πόνου ψυχής, έβγαλα το καυστικό υγρό και έριξα πρώτα σε μένα, εξ αυτού του λόγου φέρω και ελαφρά εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια. Ύστερα όμως θόλωσα και διασκόρπισα το υγρό στον αέρα, χωρίς να έχω πρόθεση να βλάψω κανέναν από τους μητροπολίτες ή τους παρευρισκόμενους».

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το