Τοπικά

Μόνη λύση για την Ελλάδα οι εξαγωγές – Συνάντηση ομογενών βουλευτών στο Επιμελητήριο

Η περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών προς μη παραδοσιακούς εμπορικούς εταίρους για την Ελλάδα, ήταν το αντικείμενο χθεσινής συνάντησης στο Επιμελητήριο Μαγνησίας με ομογενείς βουλευτές και με τον Έλληνα φιλελεύθερο βουλευτή της Αυστραλίας Πέτρο Κατσαμπάνη να δηλώνει, πως η Ελλάδα θα δει «άσπρη μέρα», εάν ελαττωθεί το χρέος.
«Έχουμε ζητήσει επί πολλά χρόνια, να ελαττωθεί το χρέος, για να δει η χώρα μία άσπρη μέρα. Οι συμφωνίες γίνονται, αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε μόνο από αυτές τις διεθνείς συμφωνίες. Εδώ βλέπουμε ανθρώπους, που κάνουν εξαγωγές. Το παλεύουμε. Και το να παλεύει ο κάθε επιχειρηματίας, η κάθε εταιρεία και η κάθε οργάνωση, συμβάλλει. Γιατί εκεί αναπτύσσονται οι θέσεις εργασίας, η πραγματική οικονομία ενός τοπικού οργανισμού. Εγώ θα έλεγα ότι η άνοδος στις εξαγωγές δείχνει ότι οι παραγωγοί της Ελλάδας έχουν γίνει πιο ποιοτικοί. Έχουν προχωρήσει σε ένα κλάδο που γνωρίζουν καλά και έχουν σπρώξει προ το εξωτερικό τα καλά που κάνουν. Γι’ αυτό βρίσκουμε επάνοδο στις εξαγωγές, όχι όμως στον βαθμό που έχει φτάσει ο τουρισμός, αλλά εύχομαι με σωστές πράξεις των επιχειρηματιών και με βοήθεια των τοπικών οργανώσεων και της κυβέρνησης και ανθρώπους σας κι εμάς, να προχωρήσετε ακόμη πιο μπροστά», δήλωσε και τόνισε με την ιδιότητα του προέδρου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελλήνων, πως η οικονομία ανασταίνεται από τον μικρομεσαίο τομέα και οι θέσεις εργασίας που δημιουργούνται, είναι συνήθως τοπικές. «Εμείς με τις συζητήσεις που κάνουμε, θέλουμε να ανοίξουμε το δρόμο, να βοηθάμε όπου μπορούμε, να προωθούνται τα προϊόντα ακόμη πιο μακριά και σε μεγαλύτερες ποσότητες, για να δούμε την επάνοδο εδώ στην περιοχή και την εύρεση περισσότερων εργασιών. Εμείς είμαστε φορείς, είμαστε βουλευτές εκλεγμένοι στα μέρη μας.

Όποιο αίτημα έχουν οι επαγγελματίες, μπορούν να μας το ζητήσουν και εμείς θα προσπαθήσουμε να το προωθήσουμε στο εξωτερικό», τόνισε. Στη χθεσινή συνάντηση μετείχαν ο κ. Πέτρος Κατσαμπάνης από την Αυστραλία, ο κ. Γεράσιμος Σκλαβούνος από τον Καναδά, ο κ. Στέφανος Πάππας από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ο κ. Γιώργος Μιχαλάκης από τη Νότιο Αφρική και ο κ. Σωτήρης Δελής από τη Σουηδία. Οι εκπρόσωποι των εξαγωγικών εταιρειών της περιοχής και πιο συγκεκριμένα ο κ. Άρης Θεοδώρου από την Sdeng, o κ. Σωτήρης Μπαντάς από την εταιρεία Centaur, o κ. Αποστόλης Βολιώτης, εκπρόσωπος εξαγωγικής εταιρείας βιολογικού ελαιολάδου, η κ. Βίλλυ Λυχναρά από την εταιρεία ΛΥΧΝΑΡΑΣ ΒΕΡΓΙΝΑ Α.Ε. με εξαγωγές ελαιών και ελαιόλαδου και ο κ. Νίκος Στάμος, από την εταιρεία ΣΤΑΜΟΣ Α.Ε. μίλησαν για την προσπάθεια που κάνουν τα τελευταία χρόνια, ώστε να μπορέσει να σταθεί η επιχειρηματικότητα στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αρ. Μπασδάνης μαζί με τον Α’ αντιπρόεδρο κ. Φίλιππο Σαμαλέκο, αλλά και τον πρόεδρο της ΕΑΕΝ του Επιμελητηρίου κ. Γιώργο Σπαθή μίλησαν και για τις επενδυτικές ευκαιρίες που γεννά η Μαγνησία, με το ενδιαφέρον των ομογενών να στρέφεται στη ΒΙΠΕ, αλλά και τις νέες τεχνολογίες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το