Ελλάδα

Μοναχός δηλώνει ο 52χρονος που νάρκωνε τα προσφυγόπουλα και ασελγούσε σε βάρος τους

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις για την αρρωστημένη δράση του 52χρονου Γάλλου, ο οποίος κατηγορείται ότι νάρκωσε τέσσερα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και στη συνέχεια ασέλγησε σε βάρος τους, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Ο 52χρονος μετήχθη το μεσημέρι στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Εμμανουέλα Κετσιατζή, η οποία του απήγγειλε κατηγορίες για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και τον παρέπεμψε στον 5ο ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, όπου αναμένεται να απολογηθεί αύριο.
Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, η δεύτερη πράξη είναι με την ιδιαίτερα επιβαρυντική περίσταση, επειδή συνδέεται με ανήλικα, ενώ επισύρει ποινή που φθάνει τα ισόβια δεσμά.
Η υπόθεση ήρθε στο «φως», μετά από καταγγελίες που έγιναν στο τμήμα προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, όλα ξεκίνησαν όταν ο 52χρονος, που δηλώνει μοναχός του Φραγκισκανικού Τάγματος απευθύνθηκε σε γνωστή του που δραστηριοποιείται σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, στη Θεσσαλονίκη και προσφέρθηκε να φιλοξενήσει ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, παρέχοντάς τους στέγη και τροφή.

Τον περασμένο Γενάρη, ο κατηγορούμενος φιλοξένησε διαδοχικά στο σπίτι του στην Τούμπα τέσσερα αγόρια από το Πακιστάν, ηλικίας 14 έως 17 ετών. Την ίδια περίοδο, ο 52χρονος απευθύνθηκε σε κοινωνική μη κυβερνητική οργάνωση, που ασχολείται με την υποστήριξη παιδιών και νέων, ζητώντας νομική υποστήριξη αναφορικά με το καθεστώς παραμονής στη χώρα μας των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που φιλοξενούσε.

Όταν παιδοψυχολόγος της εν λόγω ΜΚΟ ήρθε σε επαφή με ένα από τα προσφυγόπουλα, εκείνο αποκάλυψε πως δεν επιθυμούσε να επιστρέψει στο σπίτι του 52χρονου, διότι ένιωθε άσχημα εκεί. Το ίδιο αγοράκι, εκμυστηρεύτηκε ότι ο κατηγορούμενος του χορηγούσε χάπια που δήθεν ήταν για κνησμό κι όταν τα έπαιρνε έπεφτε σε «λήθαργο». Φαίνεται δε ότι κατά τη διάρκεια του υπνωτισμού, ο αλλοδαπός προέβαινε σε ασελγείς ενέργειες εναντίον του. Ανάλογες καταγγελίες έγιναν από τα υπόλοιπα αγόρια, γεγονός που κινητοποίησε την Οργάνωση που απευθύνθηκε στις αστυνομικές αρχές.

Σε έφοδο που έγινε χθες το μεσημέρι στο σπίτι του, εντοπίστηκαν ναρκωτικά χάπια και κατασχέθηκαν έξι σκληροί δίσκοι και μία κάρτα αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων που εστάλησαν για εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το