Τοπικά

ΜΟΜΑ και στη Λάρισα

καμμενος 2

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε στη Λάρισα ότι  «στους σχεδιασμούς που γίνονται για την ανασύσταση της ΜΟΜΑ περιλαμβάνεται η δημιουργία στη Λάρισα ενός μεγάλου κέντρου. Η ίδρυση κέντρων της ΜΟΜΑ θα ξεκινήσει από το Λουτράκι, στη συνέχεια θα δημιουργηθεί κέντρο που θα καλύπτει τη Μακεδονία και τη Θράκη και μετά στη Λάρισα».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε πως «η 1η Στρατιά και η ΑΣΔΕΝ (σ.σ. Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων) θα δεχθεί το σύνολο των στρατευσίμων που υπηρετούν στα αστικά κέντρα, όπως και τους στρατεύσιμους των επόμενων σειρών και αυτό για την ενίσχυση των συγκεκριμένων στρατιωτικών σχηματισμών».

Ο υπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία στη σημασία που έχει η Λάρισα στον… χάρτη των Ενόπλων Δυνάμεων τονίζοντας «η Λάρισα για τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι ένα δεύτερο… Πεντάγωνο, ένα δεύτερο Στρατηγείο».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στην πολιτική συγκυρία μετά τη χθεσινή εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας: «Σ’ αυτή τη σημαντική και δύσκολη στιγμή εκλέγεται με μεγάλη πλειοψηφία ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας… Οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε τους στόχους μας… Υπάρχει μπροστά η μάχη του Eurogroup. Η Ελλάδα με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις πολιτικές δυνάμεις θέλουμε να πετύχουμε το λογικό. Οι πολίτες να επιλέγουν το μέλλον τους».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στην απόδοση του επιδόματος παραμεθορίου σε όσους στρατιωτικούς υπηρετούν σε Μακεδονία, Θράκη και τα Νησιά Αιγαίου, ενώ μίλησε και για την αποκατάσταση των μειώσεων που έχουν υποστεί τα στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το