Παραπολιτικά

Μολυσμένα

Σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη από το Pesticide Action Network (PAN) Europe, η μόλυνση των φρέσκων φρούτων και λαχανικών από τα πιο επικίνδυνα φυτοφάρμακα, αυξήθηκε δραματικά στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία. Τα πιο μολυσμένα φρούτα ήταν τα βατόμουρα (51%), τα ροδάκινα (45%), οι φράουλες (38%), τα κεράσια (35%) και τα βερίκοκα (35%), ενώ, όσον αφορά στα λαχανικά, τα σέλινο (50%), και λάχανο (31%) διαπιστώθηκε πως περιείχαν τις μεγαλύτερες ποσότητες τοξικών ουσιών από φυτοφάρμακα.
ΑΝ.Φ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το