Τοπικά

Μόλις 263 καθαρίστριες για 2.500 σχολικές αίθουσες στη Μαγνησία

Χθές ανακοινώθηκε από την Υπουργό Παιδείας ότι το προσεχές διάστημα και με πιθανότερη ημερομηνία της 7η Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το άνοιγμα των σχολείων και η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η έξαρση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού (Covid-19) επιβάλλει αυξημένα μέτρα υγειονομικής προετοιμασίας πριν το άνοιγμα των σχολείων αλλά και αυξημένα μέτρα υγιεινής και καθαριότητας κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Ωστόσο, για τα σχολεία των δήμων της Μαγνησίας σύμφωνα με την πρόσφατη πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, προβλέπεται η πρόσληψη συνολικά μόλις 263 καθαριστριών για 2.500 σχολικές αίθουσες. Συγκεκριμένα, για τη νέα σχολική χρονιά προβλέπεται η πρόσληψη 108 καθαριστριών με συμβάσεις ΙΔΟΧ (ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου) πλήρους απασχόλησης και η πρόσληψη 105 καθαριστριών μερικής απασχόλησης (με μειωμένο ωράριο).

Οι προσλήψεις αυτές, σύμφωνα με τον βουλευτή κ. Μεϊκόπουλο, θα προστεθούν στις  περίπου 50 καθαρίστριες που ήδη υπηρετούν με συμβάσεις ΙΔΑΧ (ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) για όλο το νομό Μαγνησίας και που καλούνται να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες καθαριότητας για 2.500 αίθουσες, αλλά και για τις τουαλέτες και όλους τους κοινόχρηστους χώρους όλων των σχολικών μονάδων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια και πολιτική υπευθυνότητα, που περιλαμβάνουν την εκταμίευση έκτακτου κονδυλίου από τον κρατικό προϋπολογισμό για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας για τα σχολεία, αλλά και την προμήθεια του απαραίτητου υγειονομικού υλικού τόσο για τη διατήρηση της βέλτιστης δυνατής υγιεινής, όσο και για την προστασία των εργαζομένων.

Επειδή, το επόμενο διάστημα επίκειται το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω πανδημίας.

Επειδή, στη Μαγνησία προβλέπονται συνολικά μόνο 263 καθαρίστριες για 2.500 σχολικές αίθουσες.

Επειδή, η υγεία και ασφάλεια μαθητών και εργαζομένων στα σχολεία δεν μπορεί να επαφίεται στην ατομική ευθύνη.

Επειδή, χρειάζονται έγκαιρα στοχευμένα μέτρα για την εξασφάλιση της βέλτιστης δυνατής υγιεινής στα σχολεία.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

Πως προτίθενται να παρέμβουν, ώστε να εξασφαλιστεί η πρόσληψη περισσότερων καθαριστριών για τα σχολεία της Μαγνησίας, αλλά και η προμήθεια του απαραίτητου υγειονομικού υλικού που θα εξασφαλίζει τη βέλτιστη δυνατή διατήρηση της υγιεινής τόσο κατά το άνοιγμα των σχολείων, όσο και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς δεδομένων των αυξημένων αναγκών που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού;

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το