Τοπικά

Μόλις το 1/6 των καταστηματαρχών πλήρωσαν τα τέλη κοινόχρηστων χώρων στο Βόλο

Mειωμένη ήταν η προσέλευση των καταστηματαρχών το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου για την τακτοποίηση των οικονομικών του εκκρεμοτήτων, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και της μειωμένης κίνησης . Ειδικότερα σχετικά με τα τέλη κοινόχρηστων χώρων για το 2017 εκδόθηκαν μόλις 49 άδειες σε σύνολο 300. Για τον λόγο αυτό στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, θα αποφασιστεί η παράταση, μέχρι 31 Μαρτίου προκειμένου να μπορέσουν να επωφεληθούν από τη διευκόλυνση των δόσεων περισσότεροι καταστηματάρχες.
Αναλυτικότερα η τροποποίηση θα γίνει ως εξής:

Α) Άδειες έως 150€ να εξοφλούνται εφάπαξ

Β) Στην περίπτωση κατάθεσης εγγυητικής επιστολής ο οφειλέτης θα πρέπει να καταθέσει στον Δήμο Βόλου έως τις 31 Μαρτίου εκάστου έτους εγγυητική επιστολή καλής πληρωμής η οποία θα είναι ισόποση του τέλους κοινοχρήστων χώρων. Το αναλογούν τέλος στην περίπτωση αυτή καταβάλλεται σε 5 μηνιαίες δόσεις (Απρίλιο έως Αύγουστο)

Γ) στην περίπτωση τμηματικής καταβολής:
• Προκαταβολή 30% του τέλους κοινοχρήστου χώρου για όσους προσέλθουν έως 31 Μαρτίου εκάστου έτους και το υπόλοιπο ποσό σε 5 μηνιαίες δόσεις (Απρίλιος-Αύγουστος)
• Στην περίπτωση έκδοσης νέας άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (δηλαδή άδεια λειτουργίας που θα εκδοθεί από Απρίλιο έως και Ιούνιο) προκαταβολή 30% του τέλους κοινοχρήστου χώρου έως 30 Ιουνίου εκάστου έτους και το υπόλοιπο σε τόσες μηνιαίες δόσεις ώστε η τελευταία δόση να έχει καταληκτική ημερομηνία την 31η Αυγούστου εκάστου έτους.

Δ) Εφάπαξ καταβολή του τέλους κοινοχρήστου χώρου για κάθε άδεια που θα εκδοθεί μετά την 1η Απριλίου εκάστου έτους και για τα καταστήματα με νέες άδειες λειτουργίας μετά την 1η Ιουλίου εκάστου έτους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το