Τοπικά

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν οι Σύλλογοι Χρυσοχόων Μαγνησίας και Κοσμηματοπωλών Θεσσαλονίκης

Τις δυνάμεις του ένωσαν ο Σύλλογος Χρυσοχόων Ωρολογοποιών Νομού Μαγνησίας και ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης υπογράφοντας, πριν από λίγες ημέρες, στο Βόλο, μνημόνιο συνεργασίας.
Το μνημόνιο, το οποίο υπέγραψαν οι δύο ιδρυτικοί σύλλογοι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ) στοχεύει στην ενδυνάμωση της αργυροχρυσοχοΐας, στην υλοποίηση κοινών δράσεων καθώς και στην προσπάθεια επίλυσης κοινών προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο.

«Ευελπιστούμε πως το μνημόνιο μεταξύ των δύο συλλόγων, θα συμβάλει στην ανάπτυξη συνεργασιών και κοινών δράσεων, που θα ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα και τον κλάδο ευρύτερα» τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Χρυσοχόων Ωρολογοποιών Νομού Μαγνησίας, Ζωή Πρίντζιπα.
«Ο Σύλλογος μας πιστεύει στις συνεργασίες. Το έχει αποδείξει άλλωστε και στο παρελθόν με την υπογραφή αντίστοιχων μνημονίων με άλλους συλλόγους που βρίσκονται στο δυναμικό της ΠΟΒΑΚΩ. Το μνημόνιο και οι συνεργασίες αποτελούν το όχημα για την καταγραφή των προβλημάτων που μας ταλαιπωρούν, αλλά και για τη συστράτευση μας ώστε να οδηγηθούμε στην επίλυση τους» τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης και της ΠΟΒΑΚΩ, Πέτρος Καλπακίδης.

Στο πλαίσιο του μνημονίου οι δύο σύλλογοι θα αναπτύξουν κοινές δράσεις για:
·Την ανταλλαγή γενικών πληροφοριών και εμπειριών όσον αφορά τον κλάδο της χρυσοχοΐας, αργυροχοΐας και ωρολογοποιίας.
·Τη διοχέτευση πρακτικών πληροφοριών και χρήσιμων συμβουλών προς τα μέλη των Συλλόγων τους.
·Την επεξεργασία κοινών ενεργειών εκπαίδευσης και κατάρτισης των μελών τους επί του αντικειμένου αυτών.
· Την ανάπτυξη εκδηλώσεων κοινού ενδιαφέροντος.
· Την από κοινού ανάληψη οικονομικών δραστηριοτήτων.
· Την ανάπτυξη συναντίληψης διοικητικών συλλογικών δράσεων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλονίκης, αφού ευχαρίστησε τον Σύλλογο Χρυσοχόων Μαγνησίας για τη θερμή φιλοξενία του στην πόλη του Βόλου, επέδωσε αναμνηστική πλακέτα, κοσμημένη με ένα κλαδί ελιάς, στην πρόεδρο του συλλόγου. Από την πλευρά της η κ. Πρίντζιπα προσέφερε σε όλη την αποστολή που μετέβη στο Βόλο κούπες διακοσμημένες με το σήμα τοπικού Συλλόγου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το