Τοπικά

Μείζον θέμα για τη δημόσια υγεία – Εξαφανίστηκαν 110 κουφάρια νεκρών ζώων

2239

Δραματικές διαστάσεις για τη δημόσια υγεία λαμβάνει η υπόθεση με τα νεκρά ζώα που πετάχτηκαν στα ρέματα της περιοχής, καθώς η εταιρεία περισυλλογής με την οποία έχει υπογράψει σύμβαση η Περιφέρεια Θεσσαλίας, που ήρθε χθες στη Μαγνησία για να μαζέψει τα κουφάρια, βρήκε μόνο 7 από τα 117 ψόφια πρόβατα που χάθηκαν από καταρροϊκό πυρετό. Άγνωστο παραμένει που και με ποιο τρόπο θάφτηκαν τα υπόλοιπα 110 ζώα, είτε από τους ίδιους τους κτηνοτρόφους, είτε από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, καθώς ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δημ. Καντόλας έχει παραδεχτεί δημοσίως με δηλώσεις του ότι έθαψε τα ψόφια πρόβατα που μάζεψε από το Αλιγαρόρεμα η Υπηρεσία.

Όπως είναι γνωστό, ήδη έχει διαταχθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Βόλου Ιωάννα Καντά. Πρόκειται για μείζον θέμα δημόσιας υγείας και υποβάθμισης του περιβάλλοντος. Για την υπόθεση αυτή θα κληθούν να καταθέσουν η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, τα στελέχη της Διεύθυνσης Υγείας, της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, προκειμένου να αναζητηθούν ευθύνες για τυχόν καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του προβλήματος ή και αυθαίρετες ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
Στόχος είναι να διαπιστωθεί ποιος ή ποιοι πέταξαν τα νεκρά ζώα στα ρέματα και αν ελήφθησαν τα αναγκαία μέτρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το