Ελλάδα

Μητσοτάκης: Βιώνουμε εθνική καταστροφή με εκβιασμούς & παζάρια

Στο βήμα της Βουλής ανέβηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ευθύς εξαρχής, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης μιλώντας για εκβιασμούς και παζάρια και συνειδήσεις που αντηλλάγησαν με υπουργικές καρέκλες.

Η ελληνική Δημοκρατία ζει στιγμές πολιτική συναλλαγής και μάλιστα σε κοινή θέα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιγράφοντας το πολιτικό σκηνικό των τελευταίων ημερών εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού μιλώντας για πολιτική συναλλαγή που γίνεται σε κοινή θέα.

«Μια εθνική υποχώρηση συντελείται στα ερείπια των κανόνων της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.Δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ στη χώρα μας αυτά τα οποία βιώσαμε τις τελευταίες εβδομάδες, αποτελούν έκφραση μιας πρωτοφανούς πολιτικής θεσμικής αυθαιρεσίας. Η ελληνική Δημοκρατία ζει στιγμές πολιτική συναλλαγής και μάλιστα σε κοινή θέα. Μπροστά στα μάτια μας είδαμε και εξακολουθούμε να βλέπουμε εκβιασμούς. Κάθε μέρα νομίζουμε ότι δεν πάει πιο κάτω και μας διαψεύδουν. Όλοι πια έχουν αντιληφθεί τα παζάρια που έχουν γίνει. Συνειδήσεις ανταλλακτικά με χαρτοφυλάκια και πόστα για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών.»

«Ο τραγέλαφος τελειώνει με μελόδραμα»

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε και τον ιδιότυπο διάλογο Καμμένου Τσίπρα στη Βουλή κάνοντας λόγο για μελόδραμα

«Για αυτά που είδαμε σήμερα τι να πω ένας τετραετής τραγέλαφος τελειώνει με ένα μελόδραμα. Το ύστατο στάδιο της πολιτικής απαξίωσης είναι η γελοιοποίηση και νομίζω ότι είμαστε ακόμα στην αρχή. Οι πολίτες που παρακολούθησαν το διάλογο Καμμένου Τσίπρα έβγαλαν τα συμπεράσματά τους δε χρειάζεται να προσθέσω τίποτα περισσότερο εγώ».

Η απαξίωση ευνοεί τα άκρα

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι η απαξίωση της πολιτικής που ζούμε τις τελευταίες μέρες ευνοεί τα άκρα.

«Η κοινοβουλευτική παρακμή που βιώσαμε ενισχύει τους εχθρούς της Δημοκρατίας ενισχύει αυτούς που απαξιώνουν συνολικά την πολιτική, αυτούς που σπέρνουν την απογοήτευση που επενδύουν σε ακρότητες που καλλιεργούν ανυπόστατες θεωρίες συνωμοσίας.

Φύγετε το συντομότερο, οι εκλογές θα φέρουν κάθαρση

Η χώρα πρέπει να πάει άμεσα σε κάλπες, οι εκλογές θα φέρουν την πολιτική κάθαρση που χρειάζεται σήμερα ο τόπος. Οσο το γρηγορότερο τόσο το καλύτερο.

Οι Έλληνες έχουν τη δική τους φωνή και θα στείλουν το δικό τους μήνυμα. Φύγετε, φύγετε μαζί με τα μνημόνια φύγετε μαζί με την αποτυχία σας και αφήστε τους Έλληνες να ανασάνουν και να πάρουν τις τύχες του τόπου τους στα χέρια τους».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το