Ελλάδα

Μητσοτάκης: Θα καθαρίσω τα Εξάρχεια

«Ο κ. Τσίπρας δεν διαθέτει πραγματικό σχέδιο για το μέλλον, εμείς το διαθέτουμε», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha».

Μιλώντας για τις αλλαγές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή και την συμπλήρωση σήμερα ενός χρόνου από την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΝΔ ήταν ότι ήταν ταυτισμένο κόμμα με αυτό που πολλοί λένε το ‘παλιό’». «Η ΝΔ», συνέχισε, «έχει προσφέρει πολλά, έχει κάνει και τα λάθη της. Εμείς έχουμε κάνει γενναία αυτοκριτική και έχουμε αλλάξει πολλά στη ΝΔ».

«Η κυβέρνηση μου θα περιλαμβάνει και αρκετούς εξωκοινοβουλευτικούς», είπε, κατηγορώντας τον κ. Τσίπρας, μεταξύ άλλων, ότι «απαξίωσε και την έννοια της ‘πολιτικής ανανέωσης’».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η ΝΔ δεν θα ζητούσε εκλογές αν δεν ήταν απολύτως πεπεισμένη ότι είναι έτοιμη να κυβερνήσει. Πρόσθεσε ότι η ΝΔ έχει ξεκάθαρο σχέδιο που περιλαμβάνει όπως ανέφερε προσέλκυση επενδύσεων, μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας ότι θέλει να μειώσει φορολογικούς συντελεστές και πως είναι διατεθειμένη να μειώσει δαπάνες και να εξορθολογίσει το κράτος.

Στο ερώτημα αν αυτό που εννοεί είναι πως οι μόνοι που υπάρχει περίπτωση να απολυθούν είναι αυτοί που προσλαμβάνονται ή μονιμοποιούνται παράνομα, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε καταφατικά.

«Θα καθαρίσω τα Εξάρχεια»
Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ελληνική αστυνομία. «Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να πω το ίδιο για τους πολιτικούς προϊσταμένους της» είπε ο κ. Μητσοτάκης, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση «αδυναμία να παρέμβει για να αντιμετωπίσει τον κύκλο των αντιεξουσιαστών».
«Η αστυνομία αν είχε πολιτική εντολή και κατεύθυνση θα μπορούσε να καθαρίσει τα Εξάρχεια» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, και συμπλήρωσε: «Ως πρωθυπουργός θα καθαρίσω τα Εξάρχεια».
Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι εάν η ΝΔ βρεθεί στην κυβέρνηση ο νόμος Παρασκευόπουλου θα καταργηθεί και θα κατασκευαστεί τουλάχιστον μια φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το