Ελλάδα

Μητσοτάκης σε αγρότες: Είμαστε εδώ για λύσεις – Μπορούμε να βρούμε κοινό τόπο

«Είμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις, πιστεύω ότι μπορούμε να συναντηθούμε σε έναν κοινό» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη 15μελή αντιπροσωπεία των αγροτών, την οποία υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός καλωσόρισε τους εκπροσώπους και τόνισε ότι πρόθεσή του είναι αρχικά να τους ακούσει όλους και στη συνέχεια να τους παρουσιάσει κάποιες προτάσεις τις οποίες η κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρωθυπουργού:
«Θέλω να τονίσω εξαρχής ότι είμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις και ότι προσεγγίζουμε κι εμείς αυτή τη συνάντηση με κλίμα καλής διάθεσης όπως νομίζω ότι έχουμε επιδείξει όλο αυτό το διάστημα και πιστεύω ότι μπορούμε να συναντηθούμε σε έναν κοινό τόπο ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη τους δικούς σας δικαιολογημένους προβληματισμούς αλλά θα συνυπολογίζει και το γεγονός ότι αφενός τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας είναι δεδομένα και περιορισμένα. Και ότι βέβαια αν δείτε κι εσείς τα πράγματα από τη δική μας πλευρά θα αντιληφθείτε κάτι το οποίο πιστεύω ότι το γνωρίζετε γιατί είστε μέσα στην κοινωνία ότι πολλοί κλάδοι, πολλές κοινωνικές ομάδες πάντα από την κυβέρνηση έχουν αιτήματα και προσδοκίες και κάθε απόφαση της κυβέρνησης πρέπει να βλέπει το όλον και να λαμβάνει υπόψη και τη διάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Αυτά θα ήθελα έτσι να σας πω εισαγωγικά», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Η 15μελής αντιπροσωπεία δήλωσε νωρίτερα στην ΕΡΤ πως έρχονται με τις καλύτερες διαθέσεις.

«Είμαστε πανέτοιμοι, όλα θα πάνε καλά», δήλωσε προσερχόμενος και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ποια μέτρα έχουν κλειδώσει

Στα μέτρα που έχουν κλειδώσει είναι η επιτάχυνση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, προκειμένου οι αγρότες να εισπράξουν ταχύτερα ζεστό χρήμα. Στα σενάρια που έχουν εξεταστεί τις τελευταίες μέρες είναι να δοθεί μία προκαταβολή- που για παράδειγμα θα μπορούσε να φτάσει το 30% – και τα υπόλοιπα χρήματα να καταβληθούν σε δόσεις.

Επίσης, στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί και σε συγκεκριμένες διευκολύνσεις στο ενεργειακό πεδίο με το βάρος να πέφτει κυρίως στην στήριξη των αγροτών από τη Θεσσαλία. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως χθες ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης σημείωσε πως ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει μια ιδιαίτερα θετική πρόταση σήμερα στους αγρότες στον τομέα της ενέργειας.

Ένα ακόμα θέμα που θα μπει στο τραπέζι είναι και η μάχη απέναντι στις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων. Παράλληλα με τα μέτρα που θα εφαρμοστούν το αμέσως προσεχές διάστημα, από την κυβέρνηση χαράσσουν και ένα μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό και ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην αλλαγή συγκεκριμένων σημείων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής το 2025.

Πηγή:ethnos

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δήλωση Άρη Μερεντίτη: “Για τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκα…”

Στην πρώτη του δημόσια δήλωση, δια του νομικού του εκπροσώπου Κωστή Τσόγκα, προχωρά ο δικηγόρος…

13 Φεβρουαρίου 2024

Ενημερωτική εκδήλωση για τις νέες δράσεις του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» στο Βόλο

  Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Μαγνησίας το απόγευμα της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου…

13 Φεβρουαρίου 2024

Αγόρευση στη δίκη για το Μάτι: «Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τραγωδία παγκοσμίως» είπε ο εισαγγελέας

«Προσεγγίζουμε το πέρας μιας δίκης που αφορά ένα μείζον συμβάν που καθόρισε την ιστορία του…

13 Φεβρουαρίου 2024

Οι έκλεισαν τον κόμβο Μεγαλοχωρίου στα Τρίκαλα

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση 15 εκπροσώπων…

13 Φεβρουαρίου 2024

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο συγκατηγορούμενος του Ricta για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε το πρωί της Τρίτης ο 22χρονος άντρας που, μαζί με…

13 Φεβρουαρίου 2024

Έσπασε το αήττητο του Κενταύρου Αγριάς στο χάντμπολ

Το αήττητο σερί του Κενταύρου Αγριάς σταμάτησε στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Β’…

13 Φεβρουαρίου 2024