Ελλάδα

Μητσοτάκης: Η πολιτική παρακαταθήκη του Ε. Βενιζέλου είναι πιο επίκαιρη από ποτέ

mitsotakis

Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία για την χώρα η πολιτική παρακαταθήκη του Ελευθερίου Βενιζέλου είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, που παρευρέθηκε σήμερα στο ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου στο Ακρωτήρι Χανίων.

«Ενός ηγέτη με όραμα. Ενός ηγέτη που δημιούργησε τη σύγχρονη Ελλάδα. Ενός μεγάλου μεταρρυθμιστή. Ενός ηγέτη, ο οποίος αντιμετώπισε τεράστιες δυσκολίες με πείσμα, με επιμονή και πρωτοφανή γενναιότητα. Ένας άνθρωπος, ο οποίος τόλμησε να εκσυγχρονίσει την Ελλάδα. Ένας άνθρωπος, ο οποίος τόλμησε να υλοποιήσει γενναίες μεταρρυθμίσεις. Ένας άνθρωπος, του οποίου το προσωπικό ρολόι ήταν συγχρονισμένο με το ρολόι της Ιστορίας. Ένας άνθρωπος, όμως, ο οποίος εξέφρασε – με τον πιο αυθόρμητο τρόπο – τη λαϊκή ψυχή, την ψυχή του Κρητικού, την ψυχή του Έλληνα» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Το φετινό πολιτικό μνημόσυνο συνέπεσε με τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τον θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου στις 18 Μαρτίου 1936.
Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ενώ στεφάνια κατέθεσαν εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ο πρεσβευτής της Κύπρου στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος, εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, εκ μέρους του προέδρου της βουλής των Ελλήνων η βουλευτής Βάγια Βαγιωνάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το