Ελλάδα

Μητσοτάκης: Ο κίνδυνος για την χώρα είναι τεράστιος, επαναλαμβάνεται το πρώτο εξάμηνο του 2015

Σφοδρή κριτική εναντίον της κυβέρνησης αλλά και προσωπικά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα άσκησε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην εφ’ όλης της ύλης τοποθέτησή του για το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στο ζήτημα της διαφθοράς και της διαπλοκής ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπάθησε να δημιουργήσει την «δική του διαπλοκή».
«Οι δολοφονίες χαρακτήρων από τα πληρωμένα σας τρολ είναι η μεγάλη σας εξειδίκευση. Πέφτετε σε παραλήρημα λασπολογίας. Επιχειρείτε δύο αναχώματα στην κατάρρευσή σας» είπε ο κ. Μητσοτάκης, και συμπλήρωσε: «Είστε η πιο βλαβερή κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος μετά την μεταπολίτευση».
Υπογράμμισε δε, ότι το πόρισμα της πλειοψηφίας της εξεταστικής επιτροπής ενώ τόνισε πως δεν προκύπτουν ευθύνες σε βάρος πολιτικών προσώπων.
«Το δικό σας είδωλο είναι απαξιωμένο στην συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών» είπε ο κ. Μητσοτάκης, ισχυριζόμενος, παράλληλα, ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να «χειραγωγήσει τα ΜΜΕ».
Ο πρόεδρος του «γαλάζιου» κόμματος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις χτεσινές δηλώσεις του Νίκου Ξυδάκη περί δραχμής, τονίζοντας ότι η ΝΔ κατηγορήθηκε πριν από μερικές ημέρες ότι επαναφέρει το ζήτημα του Grexit. «Και τώρα ο ίδιος ο κοινοβουλευτικός σας εκπρόσωπος ανοίγει θέμα Grexit και μας προτρέπει μάλιστα να το συζητήσουμε εδώ στη Βουλή» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, ισχυριζόμενος παράλληλα ότι δεν συμπλέει με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε η ΝΔ αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο κίνδυνος για την χώρα είναι τεράστιος, επαναλαμβάνεται το πρώτο εξάμηνο του 2015 αλλά σε χειρότερες συνθήκες» είπε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπενθυμίζοντας ότι η διαπραγμάτευση θα έπρεπε να έχει κλείσει τον Φεβρουάριο.
«Το δίλημμα το 2015 ήταν “Grexit ή 3ο Μνημόνιο”. Σήμερα, πηγαίνετε να το κάνετε “Grexit ή 4ο Μνημόνιο”. Επαναλαμβάνεται διαρκώς τα ίδια λάθη» είπε ο κ. Μητσοτάκης.
«Δεν πρόκειται να σας αφήσουμε να παίξετε την τύχη της χώρας στα ζάρια» ανέφερε ο ίδιος.
Επανέφερε δε, για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα, το αίτημα πρόωρων εκλογών.
«Σταματήστε να αγνοείτε τη βούληση του ελληνικού λαού» είπε ο κ. Μητσοτάκης, και συμπλήρωσε: «Και ξεχάστε τα σενάρια περί δημοψηφίσματος που διακινούν στελέχη σας».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το