Ελλάδα

Μητσοτάκης: Δωρεάν τα φάρμακα των χαμηλοσυνταξιούχων και το 2021

Την παράταση του μέτρου και για το 2021 που όριζε ότι οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα λάμβαναν δωρεάν τα φάρμακά τους και για τη νέα χρονιά ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν και το 2021 δωρεάν τα φάρμακά τους, χωρίς καμία δική τους επιβάρυνση ή συμμετοχή». Προσέθεσε μάλιστα ότι η πολιτεία μένει πάντα δίπλα στην κοινωνία και πως ειδικά όσοι τα βγάζουν πέρα με λίγα, θα έχουν πρώτοι την φροντίδα μας και στη νέα χρονιά.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη
«Εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν και το 2021 δωρεάν τα φάρμακά τους, χωρίς καμία δική τους επιβάρυνση ή συμμετοχή. Είναι προσωπική μου επιλογή να διατηρηθεί το ευνοϊκό καθεστώς που, με κυβερνητική απόφαση, ίσχυσε και κατά το 2020. Η Πολιτεία μένει πάντα δίπλα στην κοινωνία. Και οι απόμαχοι της δουλειάς, ειδικά όσοι τα βγάζουν πέρα με λίγα, θα έχουν πρώτοι την φροντίδα μας και στη νέα χρονιά».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον νόμο 4655/2020- οι χαμηλοσυνταξιούχοι (μέχρι 500 ευρώ) δικαιούνταν δωρεάν φάρμακα (δηλαδή χωρίς συμμετοχή), ωστόσο, μετά και την περικοπή του ΕΚΑΣ, καταργήθηκε και η συγκεκριμένη πρόνοια.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το