Τοπικά

“Μήτσος Παπαρήγας”: Κάλεσμα σε παμβολιώτικη στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από τη ΒΕΜΕΚΕΠ

DSC07920

Kάλεσμα στην πανβολιώτικη στάση εργασίας την Πέμπτη 14 Απριλίου από τη 1:00 ως τις 3:00 το μεσημέρι και συγκέντρωση την ίδια ημέρα στη 1:30 έξω από τη ΒΕΜΕΚΕΠ απεύθυνε σήμερα από το Εργατικό Κέντρο Βόλου η Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας».  Τόσο η στάση εργασίας όσο και η συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο γίνεται μετά τις δύο απολύσεις στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία, εκ των οποίων η μία είναι της συνδικαλίστριας Χρυσούλας Τασολάμπρου, ταμία του Δ.Σ. του Συνδικάτου Μετάλλου και μέλος της διοίκησης του ΕΚΒ.

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου κάλεσε όλα τα σωματεία να πάρουν μέρος ση διαμαρτυρία έξω από τη ΒΕΜΕΚΕΠ και τον κόσμο  να μην πάρει αψήφιστα αυτές τις απολύσεις καθώς, όπως ανέφερε, αποτελούν ξεκάθαρα συνδικαλιστική δίωξη. «Η Χρυσούλα Τασολάμπρου είναι μαχητική συνδικαλίστρια και ο λόγος της ήταν καρφί στην καρδιά του εργοδότη. Απολύοντάς την πλέον ο εργοδότης μπορεί να εφαρμόσει τα σχέδια του» .

Κάλεσμα για συμμετοχή στην παμβολιώτικη στάση εργασίας και συγκέντρωση απεύθυνε και η Χ.Τασολάμπρου τονίζοντας ότι η μαζική συμμετοχή θα είναι μια πρώτη απάντηση για να μην προωθηθεί η πρακτική της ΒΕΜΕΚΕΠ και σε άλλους χώρους εργασίας. Όπως σημείωσε, τέτοιες πρακτικές είναι η πρακτική του «σηκώνω κεφάλι, κόβω κεφάλι», η πρακτική των απολύσεων επειδή κάποιος απείργησε ή επειδή δεν υπέγραψε σύμβαση εργασίας. Παράλληλα τόνισε ότι στη δική της περίπτωση, τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν απείργησε ενώ δούλευε στα γραφεία της εταιρείας, κάτι που δεν θεωρούνταν αποδεκτό καθώς οι εργαζόμενοι στα γραφεία υποτίθεται ότι προασπίζουν τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

O Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας

Kάλεσμα στην Παμβολιώτικη 2ωρη στάση εργασίας ως απάντηση στις παράνομες απολύσεις συναδέλφων τους  στο εργοστάσιο της ΒΕΜΕΚΕΠ καθώς και στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί τις παραπάνω ώρες στο εργοστάσιο της ΒΕΜΕΚΕΠ απευθύνει και ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας .

Το Σωματείο καταγγέλλει την συνδικαλιστική δίωξη της συναδέλφου και καλεί  την εταιρεία να σταματήσει την εργοδοτική τρομοκρατία και να πάρει πίσω τις απολύσεις. Επίσης το σωματείο καταγγέλλει την εργασία με μπλοκάκι που οδηγεί στην κατάργηση της εξαρτημένης σχέσης εργασίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το