Τοπικά

Μητροπολίτης Ιγνάτιος και Ι. Αποστολάκης συμφώνησαν στην ανάγκη συνεργασίας Μητρόπολης – Δήμου Βόλου

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Δημητριάδoς και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο είχε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Ιάσονας Αποστολάκης. Οι δύο άνδρες συζήτησαν την προοπτική συνεργασίας Δήμου και Μητρόπολης στη βάση των διακριτών ρόλων των δύο θεσμών και με γνώμονα το καλό της τοπικής κοινωνίας.
Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στη σημασία της συνεργασίας της Μητρόπολης με τους φορείς και ιδιαίτερα με το Δήμο Βόλου, επισημαίνοντας ότι ο καθένας από το μετερίζι του μπορεί να βοηθήσει την πόλη.

Ο κ. Αποστολάκης μεταξύ άλλων αναγνώρισε τη σημαντική συμβολή της τοπικής εκκλησίας σε σειρά ζητημάτων, όπως η ενίσχυση οικογενειών που επλήγησαν από την κρίση και το σημαντικό έργο που επιτελούν οι δομές αλληλεγγύης της Μητρόπολης, ενώ τόνισε ότι «μόνο με καλή συνεργασία μεταξύ των δομών Μητρόπολης και Δήμου μπορεί να ενισχυθεί το πλέγμα προστασίας στις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες της πόλης. Επίσης, άξια αναγνώρισης είναι η εξωστρεφής δράση της Μητρόπολης, με τη Μαγνήτων Κιβωτό και την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών». Ιδιαίτερη μνεία έγινε στον υποδειγματικό τρόπο διαχείρισης του προσφυγικού και την προσωπική συμβολή του Μητροπολίτη, τόσο στη διαχείριση του ζητήματος από ανθρωπιστικής πλευράς, όσο και στην απομόνωση ρατσιστικών κραυγών που ακούστηκαν μεταξύ άλλων από την απερχόμενη δημοτική αρχή.

Επισκέψεις στην Αγριά

Τη λαϊκή αγορά της Αγριάς επισκέφθηκε τη Δευτέρα 6 Μαΐου κλιμάκιο υποψηφίων του συνδυασμού «Μαζί για τον Βόλο» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Ιάσονα Αποστολάκη. Τα μέλη του συνδυασμού είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους παραγωγούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις λύσεις που προτείνουν.
Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το λογιστήριο και τις εγκαταστάσεις της ΕΨΑ όπου έγινε σύντομη ενημέρωση για τον κύκλο παραγωγής και τη διάθεση των προϊόντων της στην αγορά.
Ακολούθησε επίσκεψη στο ΚΑΠΗ Αγριάς, στο ΚΕΠ και στο Δημοτικό κατάστημα Αγριάς, όπου έγινε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα της περιοχής και των εργαζομένων.


Ο κ. Αποστολάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η κατάσταση εγκατάλειψης και έλλειψης φροντίδας πρέπει να αντιστραφεί και να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην περιφέρεια που δεινοπάθησε από την απερχόμενη δημοτική αρχή.
Τον κ. Αποστολάκη συνόδευαν οι υποψήφιοι τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι: Ελένη Αναστασοπούλου, Θανάσης Ακρίβος, Δημήτρης Δημητριάδης, Ελένη Παπαθανασίου, Γιώργος Περδίκης και Τατιάνα Σορόκινα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το