Τοπικά

Μητροπολίτης Δημητριάδος: Λαθεύουν όσοι επαναφέρουν θέμα Θείας Κοινωνίας

«Κάνουν μεγάλο λάθος, όσοι επαναφέρουν στον δημόσιο διάλογο θέμα Θείας Κοινωνίας» δήλωσε ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος απαντώντας στη χθεσινή τοποθέτηση του καθηγητή Γενετικής της Γενεύης κ. Δερμιτζάκη για το θέμα της Θείας Μετάληψης.
Συγκεκριμένα την ανάγκη να σταματήσει η μετάληψη τόνισε ο καθηγητής γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, κ. Μανώλης Δερμιτζάκης, καθώς η επιδημία παρουσιάζει αναζωπύρωση κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Σύμφωνα με το www.in.gr o καθηγητής, κατά τη συνέντευξή του τόνισε πως «πριν σταματήσουν οικονομικές δραστηριότητες, και κλείσουν επιχειρήσεις, πρέπει να σταματήσει η μετάληψη».
Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο καθηγητής, δεν γίνεται να κλείνουν επιχειρηματίες και παράλληλα στις εκκλησίες να συνεχίζεται η μετάληψη με αυτόν τον τρόπο.
Ο ίδιος αντιπρότεινε μιλώντας στον ΣΚΑΪ να γίνεται η Θεία Κοινωνία με πλαστικό κουτάλι μιας χρήσης ή με το μεταλλικό κουταλάκι του κάθε πιστού, κάτι που όπως είπε έχει γίνει και σε εκκλησίες άλλων χωρών.

Άμεση ήταν η αντίδραση του μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου στην τοποθέτηση του καθηγητή κ. Δερμιτζάκη. Ο μητροπολίτης ανεβάζοντας βίντεο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τόνισε χαρακτηριστικά πως «Όσοι επαναφέρουν στον δημόσιο διάλογο το θέμα της θείας κοινωνίας εξαιτίας της πανδημίας και του κορωνοϊού, κάνουν ένα μεγάλο λάθος».
Και συμπλήρωσε πως «οδηγούν τα πράγματα σε διχασμό και κινδυνεύουν να επιτύχουν το εντελώς αντίθετο από αυτό που επιδιώκουν. Εμείς έχουμε την προσωπική εμπειρία. Κανείς δεν αρρώστησε από τη Θεία Κοινωνία. Έχουμε την εμπειρία της ημέρας της Παναγίας που εκατομμύρια πιστοί κοινώνησαν. Και έτσι θα συνεχίσουμε, να κοινωνούμε εμείς και να κοινωνούν οι πιστοί».

Ο μητροπολίτης υπογράμμισε πως «σοφά οι υπεύθυνοι δεν θέτουν αυτό το θέμα και πιστεύουμε έτσι θα εξακολουθήσουν» και κατέληξε λέγοντας πως «οι ναοί μας θα παραμείνουν ανοικτοί με τα μέτρα που επιβάλλονται, οι πιστοί θα κοινωνούν και όλοι μαζί ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε εν τέλει την πανδημία. Αυτό έχει τη μεγαλύτερη αξία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το