Τοπικά

Mητέρα του αγνοούμενου Καραμιχαηλίδη: «Δικαίωση για τον Γιώργο, την ψυχούλα του…»

Για δικαίωση του γιού της Γιώργου Καραμιχαηλίδη, με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, με το οποίο παραπέμπονται δύο κάτοικοι της Αλοννήσου για κακούργημα, με τις κατηγορίες της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο από κοινού,
μίλησε χθες η μητέρα του Ματούλα Κουτρώτσιου.

Σε δηλώσεις της στο Ράδιο Ακρόαμα η Ματούλα Κουτρώτσιου επανέλαβε ότι «το φάγανε το παιδί, πού πήγε και έφυγε» και πρόσθεσε πως αν ήταν κάπου ο γιός της, που αγνοείται εδώ και τέσσερα χρόνια, κάποιος θα τον έβλεπε. «Έχουν πέσει σε αντιφάσεις αυτοί οι δύο. Στις 30 Αυγούστου θα κλείσουμε τέσσερα χρόνια, βασανιστικά χρόνια» ανέφερε, για να δηλώσει ικανοποιημένη με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου.
«Είναι δικαίωση για τον Γιώργο, την ψυχούλα του. Τον είχα δει στον ύπνο μου. Δεν υπάρχει ο Γιώργος. Έμεινε εκεί, στο Βότση».
Απαντώντας σε ερώτηση για το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου η κ. Κουτρώτσιου δήλωσε ότι «μπήκε πλέον το νερό στο αυλάκι» και ότι δεν πρόκειται να παρατήσει την υπόθεση, μέχρι να λάμψει η αλήθεια. «Πιστεύω ότι θα μιλήσουν οι δύο. Όσο το καθυστερούν, τόσο επιβαρύνουν τη θέση τους. Έκανα το εκκλησάκι εκεί. Ξέρουν ότι τον σκότωσαν τον Γιώργο μου. Από την πρώτη ώρα το ξέρουν».

Η κ. Κουτρώτσιου πρόσθεσε πως ακόμη δεν πιστεύει ότι χάθηκε το παλληκάρι της. «Νομίζω πως είναι ψέμα. Είναι τόσο βαρύ να έχουν σκοτώσει το παιδί μου».
Ακόμη ανέφερε ότι και φέτος θα μεταβεί τέλη Αυγούστου στην Αλόννησο και θα τελέσει μνημόσυνο για την ψυχή του 30χρονου παιδιού της.
Όπως δημοσιοποίησε χθες η «Θ», με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου παραπέμπει δύο Αλοννησιώτες, τους δύο ψαράδες που φέρονται να είχαν δει τελευταία φορά τον αγνοούμενο Γ. Καραμιχαηλίδη, στο Κακουργιοδικείο με τις κατηγορίες της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο από κοινού (άρθρο 306 του Ποινικού Κώδικα, παράγραφος 2β).
Από την έκθεση αυτή φέρεται να επήλθε ο θάνατος του αγνοούμενου. Υπέρ της παραπομπής στο Κακουργιοδικείο των δύο ψαράδων είχε εισηγηθεί η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των δύο φέρεται να τον είχε απωθήσει τον Γ. Καραμιχαηλίδη, κλωτσώντας τον στο κεφάλι με την μπότα, όταν αποπειράθηκε να ανέβει στη βάρκα κι εκείνος αιμόφυρτος να είχε χάσει τις αισθήσεις του και να παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα και ακόμη και σήμερα να αγνοείται. Την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζει και ο δεύτερος ψαράς και χειριστής της βάρκας, καθώς θεωρείται ότι μπορούσε να ακολουθήσει τον Καραμιχαηλίδη στη θάλασσα και να τον περισυνελλέξει.

Από την πλευρά τους οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται φέρεται να έχουν υποστηρίξει στις απολογίες τους, ότι όταν φώναξαν στον Καραμιχαηλίδη τι έκανε στη βάρκα που είχε ανέβει, το βράδυ της Τρίτης 30 Αυγούστου του 2016, στον όρμο του Βότση στην Αλόννησο, εκείνος βούτηξε στη θάλασσα και είχε κολυμπήσει προς τη βάρκα τους. Προσπάθησε να ανέβει σ’ αυτήν, αφού πρώτα πέταξε το σακίδιό του, ζητώντας τους να τον μεταφέρουν εκεί που ήθελε και λέγοντάς τους ότι θα τους έδινε 400 ευρώ, χρήματα που βρέθηκαν στη βερμούδα του… Ο ένας ψαράς ισχυρίστηκε πως τον είχε απωθήσει στη θάλασσα και ότι ο Καραμιχαηλίδης είχε πάρει πάλι το σακίδιό του και κολύμπησε προς την έξοδο του όρμου, όπου και τον έχασαν. Οι ψαράδες τηλεφώνησαν στον αδερφό του ιδιοκτήτη της βάρκας, όπου είχε ανεβεί ο αγνοούμενος κι εκείνος με τη σειρά του στον ίδιο τον ιδιοκτήτη, που ειδοποίησε το Λιμενικό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το