Τοπικά

Μητέρα- μαθήτρια διάβαζε παρέα με την οχτάχρονη κόρη της και αρίστευσε στις πανελλαδικές

Πολλά χαμόγελα χθες για τη Νικολέττα Λώλη που αποφοίτησε από το 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Βόλου και αρίστευσε στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Είναι η μαθήτρια με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στο σχολείο της και κατάφερε να πετύχει συνδυάζοντας το διάβασμα με την εργασία της και τη μητρότητα.

«Είμαι πολύ χαρούμενη με τα 17.145 μόρια που απέσπασα στις πρόσφατες εξετάσεις, δεδομένων των επικρατούντων συνθηκών. Ξεκινώντας πέρυσι το σχολείο, δεν είχα αναλογιστεί να είμαι υποψήφια για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς είμαι ήδη πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών. Η αβεβαιότητα για την επαγγελματική μου πορεία, καθώς εργάζομαι με σύμβαση ως Διοικητικός στην Τοπική Μονάδα Υγείας Αγριάς και οι πολύ καλές συστάσεις για το 2ο ΕΠΑΛ με ώθησαν στο να εγγραφώ στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης, προκειμένου να αποκτήσω επιπλέον γνώσεις και εφόδια» δήλωσε η ίδια στη «Θ».
Όπως ανέφερε, με τη στήριξη και την αγάπη της οικογένειάς της, αποφάσισε να δοκιμάσει μετά από πολλά χρόνια να ξαναδώσει εξετάσεις, διεκδικώντας μια θέση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Βόλου.
«Λόγω της εργασίας και της υποχρεωτικής παρακολούθησης στο σχολείο, ο χρόνος για μελέτη ήταν περιορισμένος και πολλές φορές διαβάζαμε μαζί με την οκτάχρονη κόρη μου ή το βράδυ με τη συντροφιά του άντρα μου. Όσα ευχαριστώ χρωστάω στους δικούς μου ανθρώπους, άλλα τόσα οφείλω και στους αξιόλογους καθηγητές του σχολείου, που αφιέρωναν χρόνο και ενέργεια – και εκτός των ωρών του σχολείου – προκειμένου να μπορέσουμε όλοι εμείς να έχουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε μία θέση με αξιώσεις. Φυσικά, θέλω να παροτρύνω όλους τους ανθρώπους της ηλικίας μου να κυνηγούν πάντα τα όνειρά τους και συστήνω το σχολείο μου σε όσους θέλουν να το τολμήσουν».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το