Ελλάδα

Μηταράκης: Στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση με τους μετανάστες στον Έβρο – «Αν έχουν τελεστεί αδικήματα πρέπει να εξεταστεί»

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο προσήλθε πριν από λίγη ώρα ο Υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής και ασύλου Νότης Μηταράκης, καταθέτοντας αναφορά με στοιχεία, τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο αποτυπώνουν ανακολουθίες στην υπόθεση των 38 μεταναστών που είχαν εντοπιστεί σε νησίδα στον Έβρο.
Μάλιστα, ζήτησε να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί ενδεχόμενα αδικήματα από οποιαδήποτε πρόσωπο που μπορεί να έχει εμπλακεί στην υπόθεση.

Αν έχουν τελεστεί αδικήματα πρέπει να εξεταστεί

«Παρακολουθήσαμε όλοι το περιστατικό με τους 38 μετανάστες που ήταν εγκλωβισμένοι κατά δήλωσή τους σε νησίδα σε τουρκικό έδαφος. Οι άνθρωποι αυτοί όπως ξέρετε στις 14 Αυγούστου βρέθηκαν σε ελληνικό έδαφος, στις 15 Αυγούστου βρέθηκαν από την ελληνική αστυνομία και οδηγήθηκαν στο ΚΥΤ φυλακίου όπου υποβάλλανε αίτημα ασύλου. Το αν δικαιούνται ή αν δεν δικαιούνται να μείνουν στην Ελλάδα ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα το κρίνει υπηρεσία ασύλου» δήλωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής εισερχόμενος στο Μέγαρο.

«Από ‘κει και πέρα αν έχουν τελεστεί αδικήματα ή από τους ίδιους αλλά κυρίως από τρίτους είναι κάτι το οποίο πρέπει να εξεταστεί από τη δικαιοσύνη και για αυτό ζήτησα σήμερα να συναντήσω τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να του παρουσιάσω ανακολουθίες που έχουν προκύψει από τη μέχρι στιγμή εξέταση της υπόθεσης.

Το πιο σημαντικό, όπως το είχα πει στη Βουλή, είναι ότι η οικογένεια, η οποία δήλωσε ότι έχει αποβιώσει ένα πεντάχρονο παιδί, κάτι που φυσικά μας συγκίνησε όλους, απ’ ό,τι φαίνεται είχε δηλώσει ότι αποτελείται από τέσσερα παιδιά, τα οποία βρίσκονται με ασφάλεια στη χώρα μας.

Επίσης είχε δηλωθεί ότι υπήρχαν άνθρωποι στο γκρουπ με θέματα υγείας, αυτό δεν επιβεβαιώθηκε» τόνισε.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το