Κατηγορίες: Κόσμος

Μυστική η κηδεία του δράστη της Charlie Hebdo

Ο δεύτερος από τους δράστες της επίθεσης στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, ο Σερίφ Κουασί, ενταφιάστηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου σε έναν ανώνυμο τάφο στο προάστιο Ζενβιλιέρ του Παρισιού, όπου κατοικούσε με την οικογένειά του.

Όπως συνέβη και με τον αδελφό του, τον Σαΐντ, που τάφηκε την προηγουμένη νύχτα στη Ρεμς, ο τάφος του Σερίφ είναι ανώνυμος, κατόπιν αιτήματος του δημάρχου που δεν ήθελε να μετατραπεί ο χώρος σε τόπο προσκυνήματος. «Ο ενταφιασμός έγινε μυστικά στις 23.45. Η σύζυγός του δεν θέλησε να παραβρεθεί. Δεν υπήρχε κανείς», διευκρίνισε ο δήμος.

Ο δήμαρχος Πατρίς Λεκλέρκ εξήγησε ότι «δεν υπήρχε καμία άλλη νόμιμη οδός παρά μόνο να επιτρέψουμε τον ενταφιασμό του Σερίφ Κουασί». Ο ίδιος αρνήθηκε ωστόσο να ταφεί στον ίδιο χώρο ο Σαΐντ Κουασί, η κηδεία του οποίου έγινε το βράδυ της Παρασκευής στη Ρεμς, σε έναν επίσης ανώνυμο τάφο.

Με βάση τη γαλλική νομοθεσία, οι συγγενείς του νεκρού μπορούν να ζητήσουν τον ενταφιασμό του μόνο στον δήμο όπου κατοικούν είτε εκεί όπου διαθέτουν οικογενειακό τάφο. Σε κάθε άλλη περίπτωση, οι δημοτικές αρχές μπορούν να αρνηθούν.

Οι συγγενείς του τρίτου τζιχαντιστή, του Αμεντί Κουλιμπαλί, του δράστη της επίθεσης στο εβραϊκό παντοπωλείο, είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ακόμη δεν έχουν αποφασίσει εάν θα τον κηδέψουν στο Γκρινί όπου κατοικούν ή στο Μαλί, απ’ όπου κατάγεται η οικογένεια.

πηγή www.newsbeast.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δολοφονία Σήφη Βαλυράκη: Νέα αναβολή στη δίκη

Για τις 20 Ιανουαρίου 2025 αναβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη των δύο…

17 Ιουνίου 2024

Απόστολος Λύτρας: Απολογήθηκε για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του – Αποφασίζεται αν θα προφυλακιστεί ή όχι

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11:30 η απολογία στην ανακρίτρια του ποινικολόγου Απόστολο Λύτρα ο οποίος…

17 Ιουνίου 2024

Αίσιο τέλος για την εξαφάνιση της 16χρονης – Επέστρεψε στους οικείους της

Αίσιο τέλος είχε ο συναγερμός που σήμανε για την εξαφάνιση 16χρονης από τις Αχαρνές. Όπως…

17 Ιουνίου 2024

Τρία παιδιά και μια γυναίκα βρέθηκαν νεκροί μετά από φωτιά σε κτίριο στο Ανόι

Η αστυνομία βρήκε τα άψυχα σώματα μιας 53χρονης γυναίκας και τριών παιδιών, ηλικίας από 2…

17 Ιουνίου 2024

Οι φορείς της Μαγνησίας συμμετέχουν στις αντιδράσεις – αιτήσεις ακύρωσης κατά του νέου φορολογικού Νόμου – videos – photo

Η Συντονιστική Επιτροπή των Ελεύθερων Επαγγελματιών – Επιστημόνων – Επαγγελματοβιοτεχνών – Εμπόρων Μαγνησίας, συμμετέχει στις…

17 Ιουνίου 2024

Συνάντηση με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ζητά ο Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιού Λιμεναρχείου – Παλαιών Βόλου

Τον προγραμματισμό συνάντησης με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Χαράλαμπο Μπιλλίνη ζήτησε εδώ και…

17 Ιουνίου 2024