Κόσμος

Μις Μουσουλμανικός Κόσμος: Στα άδυτα ενός διαφορετικού διαγωνισμού ομορφιάς (photos)

miss7_2

Ένας διαφορετικός διαγωνισμός ομορφιάς, έρχεται να ανατρέψει όσα ξέραμε για καυτές καλλονές με μαγιό στην πασαρέλα. Η Μις Μουσουλμανικός Κόσμος, έχει πολύ βαθύτερη έννοια από τα υπερφίαλα δυτικά πρότυπα ομορφιάς.

Καθώς το Ισλάμ θεωρεί βασική αρετή την ταπεινότητα και τη μετριοφροσύνη, αυτός ο διαγωνισμός επικεντρώνεται λιγότερο στις φυσικές πτυχές της ομορφιάς και περισσότερο στην ιδεατή όψη της, με τη δύναμη του χαρακτήρα, την ευφυΐα και την ευλάβεια να έχουν τη μεγαλύτερη σημασία.

Αντίθετα με τους καθιερωμένους διαγωνισμούς ομορφιάς, τη νικήτρια δεν επιλέγουν ως κριτές διασημότητες και πρώην μοντέλα, αλλά ορφανά παιδιά, ενώ η προετοιμασία για έναν τέτοιο διαγωνισμό περιλαμβάνει πολλά ταξίδια και ελάχιστο ύπνο, ενώ οι νικήτριες λαμβάνουν βραβεία όπως ένα προσκύνημα στο Χατζ, εκπαιδευτικά ταξίδια σε όλο τον κόσμο, και πανεπιστημιακές υποτροφίες.

Το Παγκόσμιο Μουσουλμανικό Ιδρυμα που διοργανώνει το διαγωνισμό, τον ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2011 στην Τζακάρτα της Ινδονησίας. Εκείνη την περίοδο ο διαγωνισμός ήταν μόνο για Ινδονήσιες, αλλά αργότερα διεθνοποιήθηκε.

Για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, οι 20 φιναλίστ πρέπει να λάβουν μέρος σε ένα εργαστήριο στην Τζακάρτα, που περιλαμβάνει απομνημόνευση του Κορανίου, μαθήματα δημόσιας ομιλίας και ανθρωπιστική ανάπτυξη των γυναικών.

miss-muslimah-after-praying

miss-muslimah-asleep

miss-muslimah-backstage

miss-muslimah-busload

miss-muslimah-dessert-table

miss-muslimah-dresses

miss-muslimah-elderly

miss-muslimah-final-prayer

miss-muslimah-guitar

miss-muslimah-hair-makeup

miss-muslimah-hug

miss-muslimah-indonesia

miss-muslimah-iran

miss-muslimah-koran-reading

miss-muslimah-last-meal

miss-muslimah-malaysia

miss-muslimah-praying

miss-muslimah-rehearsal

miss-muslimah-rest

miss-muslimah-sash-crown

miss-muslimah-shoe-suitcase

miss-muslimah-snacks

miss-muslimah-tour-bus

miss-muslimah-united-kingdom

miss-muslimah-water-break

miss-muslimah-winner

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το