Κόσμος

Μις Γαλλία 2020: Δέχεται ρατσιστικά σχόλια για την καταγωγή της

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γαλλία σχετικά με τις ρατσιστικές δηλώσεις που δέχτηκε η Μις Γαλλία 2020, από τη Γουαδελούπη, μετά την εκλογή της. Το Αντιπροσωπευτικό Συμβούλιο των Οργανώσεων Μαύρων (CRAN) κατέθεσε μήνυση για τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε βάρος της Κλεμάνς Μποτινό.

«Καταθέτουμε μήνυση για ρατσιστικές δηλώσεις» διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος της οργάνωσης Γκισλέν Βεντέ.
Από την εκλογή της στα μέσα Δεκεμβρίου, η Κλεμάνς Μποτινό βρίσκεται στο στόχαστρο ρατσιστικών σχολίων από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης – με πρώτο το Twitter. Η οργάνωση CRAN κατήγγειλε επίσης τα πολυάριθμα tweets τη βραδιά του διαγωνισμού εναντίον της Μις Ιλ ντε Φρανς Εβλίν ντε Λαρισοντί, που κατάγεται από τη νήσο Ρεϊνιόν.

«Πρέπει να τιμωρηθούν αυτές οι δηλώσεις, είναι απαράδεκτες» είπε ο Βεντέ, που καταδίκασε την «αναποτελεσματικότητα» της πλατφόρμας Pharos, την οποία έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση στη μάχη κατά του μίσους στο Διαδίκτυο.
«Δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τις αρχές, ούτε την κυβέρνηση, ούτε καν τη Μαρλέν Σιαπά (την υφυπουργό που είναι επιφορτισμένη με τη μάχη εναντίον των διακρίσεων), η οποία είναι συνήθως η πρώτη που βρίσκεται στις επάλξεις», σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το