Ελλάδα

Η μοιραία διαδρομή του σεμνού Τζώρτζη

Το νήμα της ζωής κόπηκε πολύ νωρίς για τον 23χρονο Γιώργο, βυθίζοντας σε θλίψη την οικογένεια και τους φίλους του, ενώ η χώρα σε κατάσταση σοκ παρακολούθησε το συγκλονιστικό βίντεο με τις ιδιαίτερα σκληρές εικόνες του τραγικού δυστυχήματος.

Η σκηνή από τη σφοδρή σύγκρουση, όταν η Porsche που οδηγούσε ο Γιώργος Βακάκης με συνοδηγό τον επιστήθιο φίλο του, Ανδρέα Γεωργακόπουλο, χτυπά σαν πύραυλος το σταθμευμένο Honda Civic στο οποίο βρισκόταν η σύζυγος και ο τρίχρονος γιος του Υπάτιου Πατμάνογλου, δύσκολα μπορεί να σβηστεί από τη μνήμη μας. Μέσα σε δευτερόλεπτα από τη ζωή έφυγαν τέσσερις άνθρωποι σκορπίζοντας ανείπωτο πόνο στους οικείους τους.

Ως ιδιαίτερα συγκροτημένο και σεμνό περιγράφουν οι φίλοι του τον Γιώργο Βακάκη ή αλλιώς τον Τζώρτζη, όπως τον αποκαλούν οι δικοί του άνθρωποι. «Δεν ήταν λάτρης της ταχύτητας. Ισως γι’ αυτό και ο πατέρας του να του εμπιστεύτηκε την Porsche γιατί γνώριζε πως ο Τζώρτζης είναι προσεκτικός και δεν έτρεχε. Πού να το φανταστεί ο άνθρωπος… Ηταν η κακιά στιγμή. Δεν ξέρω τι έφταιξε, αυτό θα το απαντήσουν οι Αρχές όταν βγουν τα αποτελέσματα. Ηταν απλό παιδί. Οταν κατέβαινε στα γραφεία της εταιρείας στο Μοσχάτο για να μην μπλέξει στην κίνηση χρησιμοποιούσε αρκετές φορές τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», λέει φίλος της οικογένειας Βακάκη στο «Εθνος της Κυριακής».

Ο Τζώρτζης ήταν ο βενιαμίν της οικογένειας, η οποία έχει ακόμα δύο κόρες, τη Σοφία και τη Χριστίνα. Φοίτησε στη Σχολή Μωραΐτη και στη συνέχεια σπούδασε web design στο Μαϊάμι. Στην ίδια πόλη είχε σπουδάσει σεφ, στη φημισμένη σχολή Gordon Bleu, και η μεσαία αδελφή του, Χριστίνα.

Καλλιεργημένος
«Λάτρευε τις αδελφές του και εκείνες το ίδιο. Ολοι τού είχαν αδυναμία γιατί ήταν ο μικρότερος. Οταν η μεγάλη αδελφή του, Σοφία, η οποία έχει σπουδάσει Οικονομικά, βρισκόταν για ένα διάστημα για σπουδές στη Ρώμη, εκείνος την επισκεπτόταν τακτικά γιατί του έλειπε. Αγαπούσε πολύ την τεχνολογία, το σχέδιο και τη λογοτεχνία. Είχε διαβάσει πολλά εξωσχολικά βιβλία και ήταν για την ηλικία του ιδιαίτερα καλλιεργημένο παιδί. Επίσης του άρεσε πολύ η θάλασσα. Δεν ξενύχταγε και δεν έπινε σχεδόν καθόλου.

Ο Τζώρτζης σε ένα πράγμα είχε μεγάλη αδυναμία, στα ταξίδια. Είχε ταξιδέψει σε διάφορες χώρες και είχε επισκεφθεί τα πιο απίθανα μέρη. Κυρίως του άρεσαν οι εξωτικοί προορισμοί. Απ’ ό,τι ξέρω δεν είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του, ήθελε να κάνει ακόμα κάποιο μεταπτυχιακό.

Οταν είχε διακοπές, επέστρεφε στην Ελλάδα και εργαζόταν στην εταιρεία έχοντας αναλάβει το ηλεκτρονικό εμπόριο των Jumbo. Θαύμαζε τον πατέρα του και δεν είχε αυτό το κόμπλεξ ή τον ανταγωνισμό που καμιά φορά έχουν τα παιδιά των επιτυχημένων επιχειρηματιών. Ηταν φιλόδοξος και ήθελε και εκείνος με τη σειρά του να κάνει νέα πράγματα και να επεκτείνει την εταιρεία. Οι γονείς του τον είχαν μεγαλώσει σωστά. Ο Απόστολος Βακάκης έχει λατρεία στα παιδιά του, αλλά ήταν και αυστηρός. Απ’ όσο γνωρίζω ειδικά όταν εκείνα ήταν μικρά ήταν ”σφιχτός” απέναντί τους σε ό,τι αφορούσε τα χρήματα.

Δεν είχαν δηλαδή ό,τι ήθελαν και δεν τα είχε κακομάθει. Και τα τρία παιδιά είχαν εργαστεί στο παρελθόν σε διάφορα πόστα της εταιρείας, από τις αποθήκες μέχρι τα ταμεία. Η μεγαλύτερη κόρη του, Σοφία, μετά την επιστροφή της από τις σπουδές της στο εξωτερικό, ξεκίνησε να εργάζεται ως υπάλληλος στην εταιρεία ενώ το τελευταίο διάστημα εισήλθε και στο ΔΣ της εισηγμένης αναλαμβάνοντας καθήκοντα εκτελεστικού μέλους. Με την επιχείρηση είχε ασχοληθεί στο παρελθόν και η δεύτερη κόρη του, Χριστίνα, στον τομέα των δημοσίων σχέσεων και στο e-shop», λέει άνθρωπος από το περιβάλλον της οικογένειας.

Φίλοι από παιδιά
Ο Γιώργος γνώρισε τον Ανδρέα Γεωργακόπουλο όταν οι δυο τους ήταν μαθητές στη Σχολή Μωραΐτη. Ο Ανδρέας ήταν περίπου έναν χρόνο μεγαλύτερος και προερχόταν από οικογένεια γιατρών. Η μητέρα του είναι παιδίατρος-νεογνολόγος στο Παίδων «Αγία Σοφία», ενώ ο πατέρας του είναι διευθυντής καρδιοχειρουργός στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Ηταν κολλητοί από παιδιά και είχαν αρκετά κοινά στοιχεία που τους ένωναν. Και εκείνος, όπως και ο Γιώργος, ήταν προσγειωμένος και προσηλωμένος στις σπουδές του. Ο Ανδρέας σπούδασε στο Πολυτεχνείο και κάποια στιγμή συνεργάστηκε με τον παιδικό του φίλο για το στήσιμο των ηλεκτρονικών πωλήσεων των Jumbo.

«Μεγάλωσαν μαζί. Ο ένας ήταν θετική επιρροή για τον άλλον. Δεν ήταν φαντασμένα παιδιά, ούτε της επίδειξης. Αυτό το διάστημα ο Ανδρέας εργαζόταν στη ναυτιλιακή της οικογένειας Μαρτίνου, αλλά νομίζω πως σκόπευε να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό. Αγαπούσε και εκείνος πολύ τα ταξίδια και μαζί με τονΤζώρτζη είχαν ταξιδέψει σε διάφορα μέρη. Ενα ακόμα κοινό τους στοιχείο ήταν πως και οι δύο ήταν φιλόδοξοι. Ηθελαν να κάνουν σπουδαία πράγματα στη ζωή τους, να κατακτήσουν τον κόσμο…», αναφέρει στο «Εθνος» κοινός τους φίλος.

Σε στενό κύκλο
Η νεκρώσιμη ακολουθία του Γιώργου Βακάκη πραγματοποιήθηκε στο Κοιμητήριο του Βύρωνα σε πολύ στενό κύκλο την περασμένη Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός του νεαρού μεταφέρθηκε οδικώς στη Σόφια της Βουλγαρίας, ενώ οι γονείς και οι αδελφές του ταξίδεψαν έως εκεί αεροπορικώς την επόμενη ημέρα για την τελετή καύσης.

Μέχρι στιγμής η οικογένεια Βακάκη έχει αποτρέψει ευγενικά συγγενείς και φίλους, οι οποίοι θέλησαν να τους επισκεφθούν και να συμμετάσχουν στο πένθος τους, επιθυμώντας να περάσουν μόνοι τους τις δύσκολες αυτές ώρες.

Με μια λιτή δήλωσή της, η οποία ζήτησε να μεταδοθεί μέσω του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου ανέφερε τα εξής: «Ο Θεός μας ζητά να διαχειριστούμε το αδιανόητο και να ζήσουμε με το αφόρητο. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας και στις υπόλοιπες οικογένειες και να ευχαριστήσουμε για τη συμπαράσταση όλων στο θρήνο μας για την τραγική πρόωρη απώλεια τριών νέων ανθρώπων και ενός παιδιού».

Εν τω μεταξύ την Πέμπτη, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας έπειτα από αίτημα της οικογένειας Γεωργακοπούλου, συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον 24χρονο Ανδρέα στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Φίλοι των δύο παιδιών αναφέρουν ότι ο Ανδρέας συνάντησε τον Γιώργο στην Κηφισιά το μεσημέρι της Κυριακής και οι δυο τους ξεκίνησαν χαρούμενοι για μια εκδρομή στην Αράχοβα, από την οποία έμελλε να μην επιστρέψουν ποτέ.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το