Τοπικά

Μειώθηκε στο Βόλο η κατανάλωση στα ποτά και τον καφέ “Θ”

kafeteria

Μειωμένη μέχρι και 20% ήταν φέτος σε σχέση με πέρυσι η κατανάλωση στη διασκέδαση στον Βόλο για το τετραήμερο του Πάσχα, ενώ τα τσιπουράδικα είχαν μεγαλύτερη κίνηση. Άλλωστε το τσίπουρο μαγνητίζει τους επισκέπτες.

Οι ιδιοκτήτες κέντρων εστίασης και καφέ είναι προβληματισμένοι, καθώς ναι μεν ο νομός δέχτηκε πολλούς επισκέπτες, ωστόσο φαίνεται ότι οι περισσότεροι έμειναν στους αρχικούς προορισμούς και είτε δεν μετέβησαν από τις ορεινές και παραθαλάσσιες περιοχές στον Βόλο, είτε δεν προχώρησαν σε μεγάλες καταναλώσεις στο φαγητό ή στο ποτό. Ίσως και ο καιρός, που ήταν ιδιαίτερα ασταθής, να επέδρασε αρνητικά. Ο γραμματέας του συλλόγου ιδιοκτητών καφέ, μπαρ εστίασης κ. Κώστας Μπίσδρας τόνισε πως οι επισκέπτες, που ήρθαν στη Μαγνησία, δεν ήρθαν στον Βόλο και προτίμησαν να μείνουν στους προορισμούς τους, υπολογίζοντας προφανώς πως έξτρα έξοδα από μετακινήσεις θα ήταν εκτός προϋπολογισμού τους. Αλλά και οι ντόπιοι φαίνεται να μη βγήκαν ιδιαίτερα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται ένα γενικότερο ζήτημα με τις εξόδους των Βολιωτών, οι οποίες έχουν μειωθεί λόγω της οικονομικής στενότητας. Μέχρι πρότινος οι Βολιώτες έβγαιναν ακόμη και τέσσερις φορές για καφέ την εβδομάδα, ενώ τώρα βγαίνουν δύο φορές. Η μείωση στην κατανάλωση καφέ αγγίζει ακόμη και το 50%, ενώ στην κατανάλωση ποτού η μείωση είναι ακόμη μεγαλύτερη, αγγίζοντας και το 70%. Μάλιστα για το ποτό η μείωση της κατανάλωσης θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη, αν ισχύει η αύξηση του φόρου που συζητιέται από την κυβέρνηση.

Αυτό που φαίνεται να αντέχει και να μην αφαιρείται από τις επιλογές των Βολιωτών είναι η έξοδος για φαγητό ή τσίπουρο, κάτι που διαπιστώνεται και από τον τοπικό σύλλογο, που αναφέρει ότι τουλάχιστον το φαγητό σε εστιατόριο ή κάπου αλλού οι Βολιώτες δεν το εγκαταλείπουν, ακόμη και μέσα στην κρίση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το