Κατηγορίες: Τοπικά

Μειώθηκαν τα αποθέματα του Κοινωνικού Φαρμακείου – Κινδυνεύει η δομή

Καμπανάκι εξέπεμψε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας τονίζοντας πως τα αποθέματα του Κοινωνικού Φαρμακείου μειώνονται το τελευταίο διάστημα σε βαθμό μάλιστα που, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, να μην μπορεί να λειτουργήσει η σημαντική αυτή δομή.

Τα ανησυχητικά μηνύματα μείωσης της προσφοράς σκευασμάτων εμφανίστηκαν το τελευταίο εξάμηνο, αλλά πλέον τα σημάδια έγιναν όλο και πιο έντονα.
Η κρίση έχει επηρεάσει και τους συμπολίτες οι οποίοι δεν μπορούν καλά-καλά να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες στη φαρμακευτική αγωγή, με συνέπεια να αδυνατούν να προσφέρουν στο συνάνθρωπο.
Το Κοινωνικό Φαρμακείο στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης και εξυπηρετεί κάθε μήνα τουλάχιστον 300 απόρους και ανασφάλιστους. Η πρωτοβουλία των φαρμακοποιών είναι καθαρά εθελοντική και στηρίζεται στη συλλογική τους προσπάθεια.
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης υπογράμμισε πως «τα αποθέματα του κοινωνικού φαρμακείου μειώνονται. Και οι μειώσεις αφορούν όλες τις κατηγορίες φαρμάκων, ιδιαίτερα όμως στα καρδιολογικά, αλλά και στα παιδικά εμβόλια. Η συγκέντρωση των φαρμάκων γίνεται όλο αυτό το διάστημα στα φαρμακεία και στους ναούς που στη συνέχεια τα φέρνουν στο Πνευματικό Κέντρο. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτή την εθελοντική δράση, θα πρέπει, όμως και οι συμπολίτες να συνεχίζουν να στηρίζουν, μολονότι ξέρουμε ότι τα περνούν και αυτοί πολύ δύσκολα πλέον».
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος τόνισε πως «εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια συνεργαζόμαστε με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαγνησίας για τη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου που έχει προσφέρει τα μέγιστα στην εξυπηρέτηση των πολιτών οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα. Οι φαρμακοποιοί με την εθελοντική τους εργασία προσφέρουν ένα πολύ σημαντικό έργο και εμείς ως Μητρόπολη παραχωρήσαμε χώρο στο Πνευματικό Κέντρο για τη στέγαση του Κοινωνικού Φαρμακείου. Μετά από τόσα χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας και προσφοράς είναι φυσικό να υπάρχει μια μείωση. Εμείς θα μιλήσουμε με τους φαρμακοποιούς και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε έκκληση στον κόσμο και στους πιστούς, ακόμη και μέσα από τους Ιερούς Ναούς, για να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες και να προσφέρουν φάρμακα».
Την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του Φαρμακευτικού και Ιατρικού Συλλόγου, ώστε να τονιστούν όλα αυτά τα ζητήματα που αφορούν το Κοινωνικό φαρμακείο και ιατρείο.

Κοπή βασιλόπιτας

Εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 9.30 το βράδυ στο εστιατόριο «Βεγγέρα» οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας. Για ακόμη μια χρονιά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας έχει προσκαλέσει και τους συνταξιούχους φαρμακοποιούς να δώσουν το «παρών».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ζήτησε από οδηγό Uber να του βρει πληρωμένο δολοφόνο για να σκοτώσει την πρώην σύζυγό του

Ανδρας από την Κένυα συνελήφθη στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, με την κατηγορία ότι προσπάθησε να…

26 Δεκεμβρίου 2023

Ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: Ανεξέλεγκτα τα ποτά «μπόμπες» στις γιορτές – Εργαστήριο νόθευσης

Μπροστά σε εκατοντάδες μπουκάλια αλκοόλ και πολλά λίτρα άγνωστης προέλευσης αλκοολούχου, διάφανου υγρού βρέθηκαν οι…

26 Δεκεμβρίου 2023

Δύο φωτιές στα Φαναράκια – Σε σκάφος στην παραλία και σε δένδρο στον Αγ. Κωνσταντίνο

Σε δύο συμβάντα κλήθηκε να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου στη διάρκεια της εκδήλωσης για…

26 Δεκεμβρίου 2023

Φωτιά σε δένδρα στη Ζαγορά

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα σε δένδρα στην περιοχήτης Ζαγοράς. Η Π.Υ. Βόλου ενημερώθηκε στι 17.45…

26 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Καρράς: Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο – Έπαιξαν μπουζούκι και τραγούδησαν «δεν πάω πουθενά»

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης, στην κηδεία του Βασίλη Καρρά, στον Ιερό Ναό…

26 Δεκεμβρίου 2023

Ο Σούνακ α λα «Μόνος στο Σπίτι» στη Downing Street – Το βίντεο ανήμερα των Χριστουγέννων

Σαν άλλος… Κέβιν Μακάλιστερ από την αγαπημένη ταινία «Μόνος στο Σπίτι» εμφανίστηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός,…

26 Δεκεμβρίου 2023