Τοπικά

Μείωση μισθώματος ζητεί η εταιρεία που διαχειρίζεται το «Τσαλαπάτα»

Η εταιρεία «Ιωλκός» που διαχειρίζεται το συγκρότημα «Τσαλαπάτα» ζητεί από τον Δήμο Βόλου μείωση μισθώματος 20% γιατί υποστηρίζει πως έχει υποστεί τεράστιες οικονομικές ζημιές.
Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία Ιωλκός Α.Ε. Αναπτυξιακή Ψυχαγωγική, που εδρεύει στην Αθήνα και εκπροσωπείται νόμιμα από τον κ. Στυλιανό Αλεξόπουλο, με την ιδιότητά της ως παραχωρησιούχος του Κέντρου Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Σύγχρονης Δημιουργίας-Ενότητα Β’ – (πρώην Πλινθοκεραμοποιείο Τσαλαπάτα) ζητεί τη μείωση κατά ποσοστό 20% του ετήσιου μισθώματος που προβλέπεται στη σύμβαση της παραχώρησης και αντιστοιχεί στο ελάχιστο ποσό από τη διοργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων, δηλαδή ποσό 42.500 ευρώ ετησίως.

Η διάρκεια της σύμβασης ορίστηκε σε 25 χρόνια από 6/7/2004 έως 6/7/2029 με: α) μίσθωμα ποσού 23.600 ευρώ ετησίως (επί 25 έτη), το οποίο έχει ήδη προκαταβληθεί και εξοφληθεί ήδη από το έτος 2004, καθώς αντιστοιχούσε στο σύνολο των πρόσθετων εργασιών ανακατασκευής του χώρου και β) μίσθωμα ποσού 42.500 ευρώ ετησίως, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 50% επί των εισπράξεων της ετήσιας διοργάνωσης των πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Η εταιρεία αναφέρει ότι η οικονομική κατάστασή της έχει επιδεινωθεί και λόγω των γενικότερων συνθηκών αλλά και ειδικότερων, όπως η απώλεια της άδειας λειτουργίας των χώρων πολιτιστικών εκδηλώσεων χωρίς δική της υπαιτιότητα. Όπως προκύπτει από την οικονομική κατάσταση η χρήση του έτους 2016 έκλεισε με ζημία 958.000 ευρώ, ενώ οι συσσωρευμένες ζημιές ανήλθαν σε 5.409.000 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το