Τοπικά

Μειωμένη κίνηση από τους Βολιώτες για το τριήμερο Αγ. Πνεύματος

Μείωση έως 50% καταγράφουν τα τουριστικά γραφεία για τις εκδρομές Βολιωτών προς άλλους προορισμούς εντός της Ελλάδας σε σχέση με πέρσι για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Οι τιμές παραμένουν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, ενώ το αξιοσημείωτο είναι ότι ξενοδοχεία και ακτοπλοϊκές εταιρείες σε περιόδους τριημέρων, αργιών και γιορτών ανεβάζουν τις τιμές, με αποτέλεσμα τα τουριστικά γραφεία να μην μπορούν να κατεβάσουν κι άλλο τις τιμές τους για μία εκδρομή.

Ισχνή χαρακτηρίζεται η κίνηση στα τουριστικά γραφεία του Βόλου για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με τη μείωση να αγγίζει και το 50% σε σχέση με πέρσι. Οι Βολιώτες δύσκολα θα εκδράμουν για το τριήμερο και μάλλον θα προτιμήσουν κοντινούς προορισμούς και ημερήσιες εκδρομές όσοι από αυτούς θα έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Ο κ. Νίκος Τσινής του γραφείου γενικού τουρισμού «Όθρυς Travel» επισήμανε ότι η κίνηση δεν πάει καλά ούτε ακόμη και για τις προσφορές. «Ο κόσμος δεν ρωτάει καν, δεν υπάρχει κίνηση, αν και την περίοδο του Πάσχα πήγε καλά. Σκεφτείτε ότι η προσφορά του γραφείου μας για τη Ρόδο είχε κλείσει έναν μήνα πριν την πραγματοποίηση της εκδρομής» ανέφερε.

Ο ίδιος τόνισε πως η μείωση σε σχέση με πέρσι φτάνει έως το 50% παρά τις τιμές που είναι καλύτερες. «Ισοπεδώσαμε τις τιμές φέτος για να βγουν τουλάχιστον τα έξοδά μας» σημειώνει.

«Ένα από τα αξιοπερίεργα που συμβαίνουν σε περιόδους τριημέρων και γιορτών είναι ότι τα ξενοδοχεία και οι ακτοπλοϊκές εταιρείες μόλις αντιληφθούν κινητικότητα για εκδρομές ανεβάζουν τις τιμές τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να προσφέρουμε πιο φτηνά πακέτα εκδρομών και να κατεβάσουμε κι άλλο τις τιμές» καταλήγει ο κ. Νίκος Τσινής.

Από την πλευρά του ο κ. Ανδρέας Βούτσινος του γραφείου γενικού τουρισμού «Voutsinos Travel» επισήμανε ότι «δειλά-δειλά άρχισε κάτι να κινείται για τις εκδρομές. Όμως δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη περίοδο».

Η πτώση κατά τον ίδιο είναι της τάξης του 40% σε σχέση με πέρσι για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με τις τιμές να παραμένουν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.

Ο κ. Ανδρέας Βούτσινος επισήμανε ότι έχει παρατηρηθεί πως όταν προκύπτουν τριήμερα ή περίοδοι γιορτών ή αργιών στην Ελλάδα υπάρχει σεβασμός από το εξωτερικό με τις τιμές να είναι ικανοποιητικές. Στην Ελλάδα, όμως, σε αντίστοιχες περιπτώσεις τα ξενοδοχεία ανεβάζουν τις τιμές τους.

Ο κ. Νίκος Βισβίκης από το γραφείο «Vis Travel» τόνισε ότι υπάρχει μια δυναμική καλύτερη από πέρσι και έχουν συμπληρωθεί πακέτα εκδρομών με τον κόσμο να προτιμά μη επαναλαμβανόμενα μέρη.

«Ο κόσμος κινείται και προτιμά προορισμούς που δεν έχει πάει στο παρελθόν όπως για παράδειγμα στη Σκύρο» σημειώνει.

Ο ίδιος τόνισε πως η κίνηση κυμαίνεται στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, ενώ και οι τιμές παραμένουν περίπου ίδιες.

  ΛΟΪΖΟΣ ΑΣΒΕΣΤΑΣ 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το