Κατηγορίες: Τοπικά

Ξεμένει από νερό το Ανατολικό Πήλιο

Μειωμένα είναι τα υδατικά αποθέματα στον υδροφόρο ορίζοντα του Ανατολικού Πηλίου παρά τις συνεχείς βροχές που έπεσαν και τις χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν το φετινό χειμώνα, με αποτέλεσμα η Δημοτική Αρχή να συστήνει στους καταναλωτές να κάνουν ορθολογική χρήση του πόσιμου νερού και να μην το ξοδεύουν άσκοπα.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο αποφεύχθηκε στο παρά πέντε η διακοπή της υδροδότησης ως προληπτικό μέτρο για τη διαχείριση των υδατικών αποθεμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται τα Σαββατοκύριακα, καθώς τότε έρχονται πολλοί επισκέπτες στα ξενοδοχεία και στους ξενώνες, ενώ βρίσκονται στην περιοχή και ιδιοκτήτες εξοχικών σπιτιών που θέλουν να περάσουν ένα ξεκούραστο διήμερο.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα ύδρευσης κ. Κώστας Μαργαρίτης τόνισε πως «το ζήτημα που αντιμετωπίζουμε φέτος είναι η μείωση των αποθεμάτων στον υδροφόρο ορίζοντα, ακόμη και σε σχέση με πέρυσι που δεν έπεσαν πολλές βροχές. Είναι πραγματικά άξιο απορίας γιατί ενώ φέτος σημειώθηκαν πολλές βροχοπτώσεις, αλλά και χιονοπτώσεις το χειμώνα, εντούτοις αυτό δεν αποτυπώνεται στην επάρκεια νερού στον υδροφόρο ορίζοντα που φαίνεται να είναι μειωμένος. Έτσι παρατηρείται το φαινόμενο κάθε Σαββατοκύριακο να υπάρχει θέμα με την υδροδότηση των δημοτικών διαμερισμάτων, καθώς η κατανάλωση νερού είναι πολύ μεγάλη. Βέβαια το Σαββατοκύριακο βρίσκονται στα χωριά πάρα πολλοί επισκέπτες. Το πρόβλημα ήταν έντονο το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπου στο παρά πέντε δεν προχωρήσαμε σε κάποια διακοπή της υδροδότησης για να υπάρξει εξοικονόμηση».

Οι περιοχές του Δήμου υδροδοτούνται με πηγαίο νερό μέσα από τις δεξαμενές που υπάρχουν, ενώ τα αρμόδια κλιμάκια προσπαθούν να αντιμετωπίζουν όποιες ζημιές προκαλούνται με άμεσες παρεμβάσεις.

Ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Παναγιώτης Κουτσάφτης κάλεσε τους δημότες να κάνουν ορθολογική διαχείριση του νερού και να μην προχωρούν σε άσκοπη χρήση, γιατί η κατάσταση είναι οριακή και πρέπει να συμβάλλουν όλοι οι δημότες και οι επισκέπτες για να ξεπεραστεί το ζήτημα.

Το ζήτημα του νερού έρχεται να προστεθεί στην αγωνία του Δήμου για άντληση ρευστότητας προκειμένου να μπορεί να προμηθεύεται απαραίτητα είδη, όπως πετρέλαιο για την κίνηση των απορριμματοφόρων, προκειμένου να εκτελείται το έργο της καθαριότητας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νταλίκα γκρέμισε τη γωνία μπαλκονιού (φωτό)

Ένα ασυνήθιστο τροχαίο προκάλεσε αναστάτωση απόψε το βράδυ της Δευτέρας, σε συνοικία της Λάρισας, όταν…

26 Μαρτίου 2024

Το σημείο «παγίδα» στην πόλη που γίνεται… τσουλήθρα για τους Λαρισαίους (φωτο)

Για επικίνδυνο σημείο στην πόλη της Λάρισας το οποίο θα πρέπει να επιδιορθωθεί σύντομα καθώς…

26 Μαρτίου 2024

Δράση από την εταιρεία Alzheimer στον Βόλο

  Κάθε Μάρτιο οι Εταιρείες Alzheimer της Ελλάδος τιμούν και αφιερώνουν συμβολικά την Ημέρα Φροντιστή,…

26 Μαρτίου 2024

«Tο μετανιώνεις τώρα;»: Τον χώρισε και εκείνος άνοιξε εστιατόριο με πρόσοψη – εκδίκηση στην πρώην του

Την πιο απίστευτη εκδίκηση σκέφτηκε ένας επιχειρηματίας στο Caroline Springs της Αυστραλίας. Ο άντρας άνοιξε…

26 Μαρτίου 2024

Με μηνύματα ενότητας και ομοψυχίας οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου για…

26 Μαρτίου 2024

Σε ποια χώρα οι γάμοι αυξήθηκαν για πρώτη φορά εδώ και 9 χρόνια

«Βίον ανθόσπαρτον» φαίνεται να είπε περισσότερα ζευγάρια στην Κίνα για πρώτη φορά μετά από 9…

26 Μαρτίου 2024