Τοπικά

Μήνυση του Γιώργου Καρεκλίδη στον Αχ. Μπέο που τον …κατηγόρησε ότι συναλλασσόταν με τράπεζα

DSC07825

Μήνυση εναντίον του Αχ.Μπέου για όσα υποστήριξε εναντίον του κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, κατέθεσε ο εκδότης της εφημερίδας «Μαγνησία» Γιώργος Καρεκλίδης, ο οποίος εμφανίστηκε στα δικαστήρια λίγη ώρα μετά το τέλος της συνέντευξης συνοδευόμενος από τον γιο του Δημήτρη Καρεκλίδη. Ο κ. Καρεκλίδης ζήτησε να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου και τη σύλληψη του Αχ. Μπέου, ο οποίος αναζητείται.

Ο Αχ. Μπέος υποστήριξε, συγκεκριμένα, στη συνέντευξη τύπου ότι διαθέτει στοιχεία για τον Γιώργο Καρεκλίδη, σύμφωνα με τα οποία λάμβανε επιταγές από εργολάβους του Περιφερειακού, το 2001, όπως επίσης και από τον δημοτικό σύμβουλο Βόλου την περίοδο 1998 – 2003 Αθ. Κουντουρά. Τα στοιχεία αυτά, όπως είπε, περιλαμβάνονται σε φάκελο που έχει κατατεθεί ήδη στην Εισαγγελία Βόλου για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Εμφανώς εξοργισμένος από τις εις βάρος του καταγγελίες, ο Γιώργος Καρεκλίδης χαρακτήρισε συκοφαντίες τα όσα ισχυρίστηκε ο Αχ.Μπέος. « Έχει βάλει σκοπό να εξομοιώσει τους πάντες με τα τέσσερα κακουργήματα που έχει στην πλάτη του. Στις 15 του μήνα έχει δικαστήριο και θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη για ό,τι έχει κάνει. Στόχος του είναι να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να μην υπάρχει καμία αντίδραση στο Βόλο. Όποιος λέει πράγματα διαφορετικά από αυτά που λέει ο Αχ.Μπέος θα πρέπει να τιμωρηθεί. Όμως δεν είμαστε όλοι ίδιοι σε αυτή την πόλη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο κ. Καρεκλίδης, με τον Θανάση Κουντουρά αντάλλασσαν επιταγές προκειμένου να εξασφαλίζουν τη ρευστότητα στις επιχειρήσεις τους. «Μου έδινε επιταγή ενός ποσού και εγώ αντίστοιχα του έδινα κάποια άλλη στιγμή επιταγή του ίδιου ποσού. Ανταλλάσαμε επιταγές για να υπάρχει ρευστότητα στις επιχειρήσεις μας» δήλωσε.

Σε ότι αφορά την ανταλλαγή επιταγών με τον κ. Θ. Βασιλειάδη, ο κ. Καρεκλίδης επισήμανε ότι ακολουθούσε και με αυτόν την ίδια τακτική για να υπάρχει ρευστότητα.

Εκτός από τον Αχ. Μπέο, ο Γ. Καρεκλίδης ανακοίνωσε ότι θα υποβάλλει μήνυση και στην τράπεζα η οποία παραχώρησε προσωπικά στοιχεία. «Με ποιο δικαίωμα έδωσε το πινάκιο των επιταγών και παίρνει το δικαίωμα τώρα ο κ. Μπέος να κατηγορήσει με λάσπη έναν πολίτη που παλεύει;» συμπλήρωσε ο κ. Καρεκλίδης.

«Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό και θα ζητήσουμε να εκδικαστεί η υπόθεση το συντομότερο, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ώστε να δικαστώ και εγώ και ο Μπέος. Και να δούμε ποιος λέει την αλήθεια. Δεν μπορώ να αφήνω αυτόν τον άνθρωπο, που έφτασε στην πόλη μας από τα Καλύβια Αττικής πριν από τρία χρόνια, να εξαπολύει καταγγελίες. Να κοιτάξει τα δικά του. Αυτός είναι κατηγορούμενος για τέσσερα κακουργήματα. Εγώ δεν είμαι για κανένα» είπε χαρακτηριστικά εκνευρισμένος για τις κατηγορίες που το απέδωσε ο Αχ.Μπέος.

Η μήνηση

ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ BOΛΟΥ
ΕΓΚΛΗΣΗ
Γεωργίου Καρεκλίδη του Αρχιμήδη, κατοίκου Βόλου, οδός Προύσσης 8 Νέα Ιωνία Βόλος
ΚΑΤΑ
Του Αχιλλέα Μπέου του Νικολάου και της Αργυρούς, κατοίκου Βόλου, οδός Καποδιστρίου αρ. 2

Βόλος 8.4.2016

Σήμερα στις 8.4.2016 και ώρα 12:00 ο κ. Μπέος έδωσε συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Βόλου, η οποία καλύφθηκε ζωντανά από πλήθος Μ.Μ.Ε, blogs, ιστοσελίδων ακόμη και αθηναϊκών κλπ. Αφορμή για την συνέντευξη ήταν περιστατικό με φερόμενο εκβιασμό ραδιοφωνικού παραγωγού προς τον κ. Μπέο, έτσι όπως αυτό είδε το φως της δημοσιότητας ήδη από την χθεσινή ημέρα.
Ωστόσο οι αναφορές στο ως άνω περιστατικό ήταν ελάχιστες. Ο κ. Μπέος χρησιμοποίησε την συνέντευξη για να προχωρήσει σε οχετό εξυβριστικών, απειλητικών, συκοφαντικών αναφορών σε βάρος μου.
Με εξύβρισε με τις εξής φράσεις :
• «Δημοσιογραφικό σκουπίδι
• σουβλατζής,
• οτι χειρότερο έχει βγάλει η πόλη μαζί με τον Σαμαρτζή»
Με απείλησε με την αναφορά ότι θα πρέπει να φύγω από την πόλη και κάλεσε τον κόσμο να τελειώνει με τα σκουπίδια αυτά (δηλ. εμάς), δημιουργώντας μου εύλογη ανησυχία και τρόμο για την σωματική μου ακεραιτότητα.
Διέδωσε ψευδώς ότι εργολάβοι του περιφερειακού (χωρίς να τους κατονομάσει) και ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Κοιμητηρίων κ. Κουντουράς πλήρωναν επιταγές δικές μου. Με τον τρόπο αυτό κατήγγειλε φερόμενη αθέμιτη και παράνομη συναλλαγή δική μου με τους ανθρώπους αυτούς, αφήνοντας δηλητηριώδη και σαφή υπονοούμενα περί χρηματισμού μου και άλλων αθέμιτων συναλλαγών, παρουσιάζοντας με ως άνθρωπο εγκληματία, διαπλεκόμενο, αδιαφανή, κλπ
Οι αναφορές αυτές, ειδικά με τον τρόπο που έγιναν, με τις εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν από τον μηνυόμενο είχαν ως μοναδικό σκοπό να με συκοφαντήσουν, να προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψη μου και την προσωπικότητα μου. Ο μηνυόμενος γνώριζε ότι οι αναφορές αυτές είναι ψευδείς, αλλά τις διέδωσε δια του τύπου με μοναδική πρόθεση την καταρράκωση της προσωπικότητας μου.

Επειδή ο εγκαλούμενος τέλεσε τα αδικήματα της εξύβρισης, της απειλής και της συκοφαντικής δυσφήμησης
Για τους λόγους αυτούς
και με επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματός μου

• Εγκαλώ τον Αχιλλέα Μπέο και ζητώ την ποινική του τιμωρία

• Δηλώνω παράσταση πολιτικής αγωγής για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, για τα ως άνω αδικήματα, για το ποσό των 40,00€, με επιφύλαξη περαιτέρω αξιώσεων από τα αρμόδια πολιτικά δικαστήρια

• Ζητώ δε να μου χορηγήσετε επικυρωμένο αντίγραφο της έγκλησης αυτής.

Ο Μηνυτής

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το