Ελλάδα

Μήνυση κατά των αστυνομικών, και κατά διασώστη του ΕΚΑΒ, από την οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου

Η στιγμή προ της διακομιδής του Ζακ, με χειροπέδες, στο νοσοκομείο / Φωτογραφία: YouTube

Με υποβολή μηνύσεων κατά των αστυνομικών -τους οποίους «καίει» το πόρισμα της ΕΔΕ- αλλά και διασώστη του ΕΚΑΒ, που εμπλέκονται στην υπόθεση, προχωρά η οικογένεια του δολοφονημένου Ζακ Κωστόπουλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφουν οι πληρεξούσιες δικηγόροι πολιτικής αγωγής, Αννα Παπαρρούσου, Χρύσα Πετσιμέρη και Κλειώ Παπαπαντολέων, «η μήνυση αποτυπώνει τη βούληση της οικογένειας του θανόντος να αποδοθούν ορθά οι ποινικές κατηγορίες και να δικαστούν οι εμπλεκόμενοι για τα αδικήματα που διέπραξαν».

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως «οι μεν τέσσερις πρώτοι αστυνομικοί μηνύονται ως άμεσοι αυτουργοί της ανθρωποκτονίας που είχε ως θύμα το Ζαχαρία Κωστόπουλο, οι δε πέντε λοιποί ως απλοί συνεργοί στο αυτό αδίκημα. Οι τέσσερις πρώτοι μηνύονται επίσης και για τέλεση βασανιστηρίων κατά του θύματος».

Σε ό,τι αφορά τον διασώστη του ΕΚΑΒ, αυτός «μηνύεται για κακουργηματική έκθεση» -για το γεγονός της διακομιδής του βαριά τραυματισμένου Ζακ Κωστόπουλου με χειροπέδες στον «Ευαγγελισμό»- σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι πληρεξούσιες δικηγόροι αναφέρουν επίσης ότι «η εξέλιξη της ΕΔΕ προς την κατεύθυνση της επιβολής των ανώτατων πειθαρχικών ποινών στους ελεγχόμενους, συνάδει προς τη σοβαρότητα της υπόθεσης και την ανάγκη πλήρους διερεύνησης της».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το