Τοπικά

Μήνυση ΕΡΓΗΛ κατά δύο μηχανικών της ΔΕΥΑΜΒ

Ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ της διαμάχης μεταξύ της ΕΡΓΗΛ και της ΔΕΥΑΜΒ εξελίχθηκε χθες, μετά από μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε η πρώτη κατά δύο υπαλλήλων – μηχανικών της Επιχείρησης, κατηγορώντας τους πως έδωσαν ψευδείς καταθέσεις, υποστηρίζοντας πως η ΕΡΓΗΛ υπερχρέωσε τη ΔΕΥΑΜΒ.
Χθες νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου κατά των δύο μηχανικών, ενός ηλεκτρολόγου και ενός πολιτικού μηχανικού, πως το 2018 είχαν δώσει ένορκες καταθέσεις σε συμβολαιογράφο, λέγοντας πως η ΕΡΓΗΛ προχώρησε στην υπερχρέωση της ΔΕΥΑΜΒ, για την εκτέλεση του έργου αντικατάστασης των σωλήνων του δικτύου ύδρευσης της πόλης.

Οι καταθέσεις αυτές, τις οποίες η ΕΡΓΗΛ τις θεωρεί ψευδείς, δόθηκαν στο πλαίσιο της αγωγής που κατέθεσε η ΔΕΥΑΜΒ κατά της εταιρείας και που θα συζητηθεί στο Πενταμελές Εφετείο Λάρισας και κινούνταν στην κατεύθυνση υποστήριξης της Επιχείρησης.
Η νομική πλευρά της ΕΡΓΗΛ με τη μήνυσή της ζητεί να διωχθούν οι δύο μηχανικοί και να τους ασκηθεί ποινική δίωξη, για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης σε βαθμό πλημμελήματος.
Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Ιουνίου είχε τεθεί στο αρχείο της Εισαγγελίας Βόλου η μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβληθεί από τη ΔΕΥΑΜΒ, σχετικά με το γεγονός, αν η Τράπεζα Πειραιώς ενήργησε νόμιμα, κατάσχοντας ποσό 1,4 εκ. ευρώ από λογαριασμούς της επιχείρησης, υπέρ της ΕΡΓΗΛ, που ζητούσε συνολικά ποσό 9,2 εκ. € σε εκτέλεση απόφασης του Αρείου Πάγου, ενώ είχε διαπιστωθεί ότι νομικά ορθώς προχώρησε η διαδικασία «ξεπαγώματος» των λογαριασμών της επιχείρησης.

Το σκεπτικό της απόφασης ήταν ότι οι νομικές ενέργειες, τόσο της ΔΕΥΑΜΒ, όσο και της τράπεζας ήταν ορθές, ενώ δεν στέκει η μηνυτήρια αναφορά που έγινε εκ μέρους της ΔΕΥΑΜΒ εις βάρος της Τράπεζας Πειραιώς και της ΕΡΓΗΛ, για απιστία, απάτη και αρκετές ακόμα κατηγορίες, τόσο κακουργηματικού, όσο και πλημμεληματικού χαρακτήρα. Στις αρχές Αυγούστου 2018 η ΕΡΓΗΛ κατάφερε να εισπράξει μέσω τραπεζικής επιταγής από την Τράπεζα Πειραιώς, ποσό 1,4 εκατ. € από λογαριασμό της ΔΕΥΑΜΒ, σε εκτέλεση απόφασης του Αρείου Πάγου, που επιδίκασε στην εργολήπτρια εταιρεία ποσό 9,2 εκατ. ευρώ. Στις 14 Αυγούστου 2018 είχε κατατεθεί στην Εισαγγελία Βόλου μήνυση κατά της ΕΡΓΗΛ και της Τράπεζας Πειραιώς η ΔΕΥΑΜΒ, για απάτη και απιστία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόμου περί καταχραστών του ελληνικού Δημοσίου.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της ΔΕΥΑΜΒ, η κατάσχεση έγινε, ενώ εκκρεμούσε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και του Πρωτοδικείου Βόλου η εκδίκαση των ανακοπών και των ασφαλιστικών μέτρων (ένδικα μέσα) κατά της ΕΡΓΗΛ και της Τράπεζας για την εις βάρος της ΔΕΥΑΜΒ αναγκαστική εκτέλεση. Σκοπός ήταν να προστατευτούν τα χρηματικά διαθέσιμα της δημοτικής Επιχείρησης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το