Τοπικά

Μηνύσεις κατά πρώην υπαλλήλου του ΙΚΑ Βόλου κατέθεσαν επτά συνάδελφοί του για συκοφαντική δυσφήμιση

Ενώ ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου και καθυστερεί το πόρισμα των επιθεωρητών του ΕΦΚΑ, για τη μία εκ των δύο υποθέσεων, που αφορούν ζημία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ εις βάρος του πρώην ΙΚΑ Βόλου, χθες έγινε γνωστό, ότι κατά πρώην υπαλλήλου του Ιδρύματος, που έχει συνταξιοδοτηθεί, υποβλήθηκαν μηνύσεις από επτά νυν υπαλλήλους για συκοφαντική δυσφήμιση.

Το άσχημο κλίμα που επικρατούσε στο τοπικό υποκατάστημα, φαίνεται πως συνεχίζεται, καθώς, όπως έγινε γνωστό, προσδιορίστηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου να συζητηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο μήνυση από επτά υπαλλήλους εν ενεργεία του τοπικού ΕΦΚΑ, κατά πρώην υπαλλήλου, που έχει συνταξιοδοτηθεί, για συκοφαντική δυσφήμιση. Μάλιστα φέρεται η υπόθεση να είναι συνέχεια άλλης παρόμοιας, που είχε συζητηθεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον Φεβρουάριο του 2017 και στην οποία ο κατηγορούμενος υπάλληλος, που έχει συνταξιοδοτηθεί, αθωώθηκε.

Ο συνταξιοδοτηθείς κατηγορείται ότι έθιξε την τιμή και την υπόληψη των επτά πρώην συναδέλφων του, ένας εκ των οποίων φέρεται να είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση με τα ορθοπεδικά, που εκκρεμεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας (η δίκη θα συνεχιστεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο).
Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα διόλου ευχάριστα για το τοπικό κατάστημα του ΕΦΚΑ, το πόρισμα των επιθεωρητών του φορέα για την οικονομική ζημία που έχει υποστεί από τη δράση ενός υπαλλήλου του, ακόμη να κοινοποιηθεί. Η καθυστέρηση αποδίδεται εν μέρει και στην ανυπαρξία διοικητή στον ΕΦΚΑ.
Όπως είχε ανακοινώσει σχετικά με την υπόθεση πέρυσι η διοίκηση του ΕΦΚΑ, «από τη διενέργεια του εσωτερικού ελέγχου διαπιστώθηκε, ότι συγκεκριμένοι υπάλληλοι χορηγούσαν παράνομα επιδόματα, πιστώνοντας πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς μη δικαιούχων».
Η διοίκηση του Φορέα είχε ανακοινώσει το καλοκαίρι, ότι το ύψος της ζημιάς είχε διαμορφωθεί στο ποσό των 372.473 ευρώ. Ο έλεγχος αφορούσε πληρωμές για τη χρονική περίοδο από το 2008 έως σήμερα.

Στην ανακοίνωση του ΕΦΚΑ αναφερόταν τότε, σχετικά με τον εσωτερικό έλεγχο που διενεργούταν στο περιφερειακό υποκατάστημα μισθωτών Μαγνησίας του ΕΦΚΑ – πρώην ΙΚΑ Βόλου – ότι «κλιμάκιο των επιθεωρητών συνεχίζει την πραγματοποίηση ελέγχου στο υποκατάστημα Βόλου, από τον οποίο προέκυψε οικονομική ζημιά 292.473,78 ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό, προστιθέμενο στα 80.000 ευρώ, που είχαν διαπιστωθεί κατά το πρώτο στάδιο του ελέγχου, διαμορφώνει το ύψος της ζημιάς έως σήμερα, στο ποσό των 372.473 ευρώ». Στην ίδια ανακοίνωση τονιζόταν ότι «κάθε ποσό που καταβλήθηκε αχρεώστητα, θα αναζητηθεί με κάθε νόμιμο τρόπο, απ’ όσους παράνομα το έχουν εισπράξει».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Πατερίτσες

Παρατημένες οι ξύλινες πατερίτσες στη Δημ. Γεωργιάδου στο ύψος περίπου της Αθ. Διάκου μέσα σε…

29 Μαρτίου 2024

Στην Εθνική Παμπαίδων ο Πανταζόπουλος του Αιολικού

Κλιμάκιο της Εθνικής Παμπαίδων θα κάνει προπονήσεις στο Λουτράκι το Σαββατοκύριακο. Μεταξύ των παικτών που…

29 Μαρτίου 2024

Αποκαλύφθηκε

Κι ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε δύο φωτογραφίες με ένα μικρό γατάκι και μία ενήλικη…

29 Μαρτίου 2024

Σάρωσε τα μετάλλια σε διεθνή αγώνα χιονοδρομίας ο ΕΟΣ Βόλου

Μεγάλη η συγκομιδή μεταλλίων για τους αθλητές του ΕΟΣ Βόλου στον διεθνή αγώνα κυπέλλου κατηγοριών…

29 Μαρτίου 2024

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Την ομόφωνη ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε βάρος της κόρης…

29 Μαρτίου 2024

Έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου για τη γέφυρα στη θέση Μπελεγρίνο

Η παράταξή  ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την αποκατάσταση…

29 Μαρτίου 2024