Τοπικά

Μηνύματα συνύπαρξης μέσα από την τέχνη έστειλαν μαθητές του 10ου Δημοτικού Νέας Ιωνίας

Ένα διαφορετικό μάθημα στην ιστορία της τέχνης με στόχο την αρμονική συνύπαρξη όλων πραγματοποιήθηκε χθες στο 10ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας, όπου οι μαθητές πήραν τη θέση των δασκάλων τους και κάλεσαν τους γονείς τους να ζωγραφίσουν.
Ουσιαστικά ήταν μια πετυχημένη προσπάθεια για ανάδειξη της σημασίας της συνύπαρξης μέσα από την τέχνη.

Στο σχολείο υλοποιούνται κάθε Σάββατο τα μαθήματα του Εργαστηρίου της Τέχνης μέσα από το πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα «Ένταξη και Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά».
Ο διευθυντής του σχολείου κ. Τάσος Γούκος επισήμανε πως οι γονείς που ήρθαν στο σχολείο, είχαν την ευκαιρία να χαρούν τα παιδιά τους σε ένα διαφορετικό ρόλο. Τα παιδιά μετέφεραν στους γονείς τη γνώση και παρουσίασαν τις εργασίες που ασχολήθηκαν, όλους αυτούς τους μήνες.

Αναλυτικότερα, τα παιδιά παρουσίασαν τα έργα τους και μέσα απ’ αυτά αφηγήθηκαν στους γονείς τα βασικότερα σημεία των ιστορικών περιόδων και των ρευμάτων της τέχνης με τα οποία ασχολήθηκαν. Αιώνες ανθρώπινης δημιουργικότητας επιχείρησαν τα παιδιά να τα αφηγηθούν με αφορμή τις δικές τους δημιουργίες. Στη συνέχεια, οι γονείς ζωγράφισαν ένα έργο που αποφάσισαν σε συνεργασία με τα παιδιά τους, μόνο που αυτή τη φορά τα παιδιά έδειξαν τον τρόπο στους γονείς.
Ο κ. Γούκος ανέφερε πως στην εκδήλωση συμμετείχαν το σχολείο, η Μητρόπολη, το Πανεπιστήμιο, το ιατροκοινωνικό Κέντρο, αλλά και γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί. Ιδιαίτερα συνέβαλε και η καθηγήτρια εικαστικών που λειτουργεί το τμήμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το