Τοπικά

Μηνύματα με ευχές από Βολιώτες που ζουν σε όλο τον κόσμο έλαβε το 30ο Δημοτικό σχολείο

Για μια ακόμη χρονιά το 30ο Δημοτικό σχολείο Βόλου, μέσα από την υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων – προγραμμάτων που ξεπερνούν τα όρια της πόλης, «στήνει γέφυρες» συνεργασίας και επικοινωνίας με το όραμα ενός κόσμου που η ποικιλία του σε κουλτούρες, γλώσσες και παραδόσεις θα του δίνει πλούτο και δημιουργικότητα, και όλα τα παιδιά θα μπορούν αύριο να χτίσουν μαζί έναν καλύτερο κόσμο.

Αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες, που του παρέχονται, το σχολείο συνεργάζεται τόσο με σχολεία του εξωτερικού, Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας Στοκχόλμης όσο και του εσωτερικού, όπως τα ακριτικά μειονοτικά σχολεία Δημαρίου και Κοτύλης Διατηρεί επαφές και με τα σχολεία της Πόλης, Ζάππειο, Ζωγράφειο και Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή, συνεργάζεται με το Ελληνικό Σχολείο Βουκουρεστίου αλλά και με άλλα σχολεία της Ρουμανίας, όπως επίσης με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Τέχνης Γενεύης. Σημαντική είναι και η συνεργασία με το Europe Direct Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας γίνεται ανταλλαγή οπτικού και γραπτού υλικού, ώστε τα παιδιά, μέσα από καλλιτεχνικές και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες να γνωρίσουν τις ιδιαίτερες πολιτιστικές συνήθειες και να μάθουν τον αλληλοσεβασμό που οδηγεί σε μια γόνιμη  συνύπαρξη.

Στην προσπάθεια αυτή, το 30ο Δημοτικό σχολείο έχει ως συμμάχους αρκετούς συντοπίτες που μετέχουν στο Κοινό των Μαγνήτων και ζουν σε χώρες ανά τον κόσμο. Όλοι τους πρόθυμα, με πρώτο τον Πρόεδρο κ. Νίκο Πράντζο, διαπρεπή αστροφυσικό στο Παρίσι, έστειλαν ευχές για «Καλές γιορτές και καλή χρονιά στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 30ου δημοτικού σχολείου Βόλου αλλά και σε όλο το Βόλο».

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τον ερευνητή Δ. Ηλιόπουλο, φίλο αλλά και βοηθό του σχολείου που κατοικεί στο Λ. Άντζελες, τον Νίκο Αλεξίου στη Ν. Υόρκη, τον Ομότιμο Καθηγητή του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης κ. Γκέκο, τον Αχιλλέα Παπαρσένο και τον Κώστα Πώποτα, στέλεχος της Ε.Ε., την Κατερίνα Αλεξίου, τον Αντώνη Γκρέκα, την Λένα Ζέρβα, Μαγνησιώτες που ζουν στη Ν. Αμερική αλλά και την Αυστραλία. Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των Ομογενών από την Κωνσταντινούπολη, τη Ρουμανία, τη Μ. Βρετανία, τη Γερμανία, τη Σουηδία, αλλά και ανθρώπων όπως ο Κυριάκος Σταυρίδης, ο οποίος έστειλε τις ευχές του από το πλοίο στο οποίο είναι καπετάνιος από το πέρασμα της Μάγχης ή η Αγγελική Κούρκουλου, εικαστικό-ραδιοφωνική παραγωγός που έστειλε τις ευχές της μέσα από το ραδιοφωνικό σταθμό όπου εργάζεται στην πόλη των Αγγέλων, στις ΗΠΑ.

Μηνύματα με ευχές που δέχθηκε το σχολείο

Στους μαθητές του 30ού Δημ. Σχολείου Βόλου και στον δυναμικό τους δάσκαλο και αγαπητό φίλο Πασχάλη Δήμου στέλνω τις καλύτερες ευχές μου για τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων. Εύχομαι την καινούρια χρονιά και όλες τις επόμενες να έχετε πάντοτε στόχο σας τα αστέρια και όριο μόνο τον ουρανό, για να γίνουν τα όνειρά σας πραγματικότητα.

Από το Παρίσι
Νίκος Πράντζος – Αστροφυσικός

Καλησπέρα αγαπητοί μου φίλοι,

εσωκλείω σημερινή μου φωτογραφία με φόντο το ποτάμι που διασχίζει τη πόλη της Ζυρίχης. Τη στέλνω με θερμές ευχές για τους/τις εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του 30ού Δημοτικού Σχολείου Βόλου που ελπίζω να συναντήσω πάλι το χρόνο που μας έρχεται.

ΤΓ. Κρατώ στο χέρι το γνωστό σας βιβλίο γιατί η φωτογραφία βγήκε λίγο πριν αρχίσει μία συνάντηση που είχα με θέμα το βιβλίο.

Φιλικά,
Γιώργος Γκέκος

Στους μαθητές και μαθήτριες καθώς και στο εκπαιδευτικό προσωπικό του 30ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου στέλνω τους θερμούς βολιώτικους  χαιρετισμούς μου από τη Ζυρίχη, τη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας  και τις ευχές μου για ενα δημιουργικό νέο έτος, γεμάτο πρόοδο και υγεία για όλους .

Αχιλλέας Παπαρσένος από τη Ζυρίχη

 Αγαπητοί μαθητές του 30ού Δημ. Σχολείου Βόλου ,

σας στέλνω τα χαιρετίσματα από τη Νάντη, με μια σύγχρονη προσέγγιση με λίγη από τη δική μου «τρέλα», που μπορεί και να αρέσει στα παιδιά…

Σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές.

Φιλικά
Αντώνης Γκρέκας

 ………………………..

 Από τα ψηλότερα κτίρια του Λουξεμβούργου (115 μέτρα), το γραφείο μου με θέα στο κεντρικό κτίριο του Δικαστηρίου και μπροστά στα αντίγραφα 3 από τις 12 στήλες της Γόρτυνος (από τις αρχαιότερες νομοθεσίες, 5ο αίώνα π.χ.) στέλνω τις ευχές μας να προοδεύετε πάντα και το 2020, να υπηρετείτε το σωστό και το δίκαιο, να έχετε τα μάτια σας ανοικτά προς τον κόσμο και να φτάσετε όσο ψηλότερα γίνεται.

Το Λουξεμβούργο ντύνεται χριστουγεννιάτικα αυτή την εποχή και έχει από τις ομορφότερες χριστουγεννιάτικες αγορές. Είναι μια χώρα που αγαπά την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός της (μαζί μου στη φωτογραφία) έχει κάνει μέρος των σπουδών του στη Θεσσαλονίκη, και εμείς την αγαπάμε και τη νοιώθουμε σαν σπίτι μας. Φιλοξενεί ανθρώπους από 170 διαφορετικές χώρες που ζούν και εργάζονται στο Λουξεμβούργο με συνέπεια, σοβαρότητα και σεβασμό για τον άλλο.

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει την έδρα του στο Λουξεμβούργο είναι το πιο σημαντικό Δικαστήριο της Ευρώπης, έχει Δικαστές και προσωπικό (2200 άτομα) από όλες τις χώρες της Ευρώπης, έχει 24 γλώσσες που μιλιούνται στις αίθουσές του και η καθημερινή επαφή με όλους αυτούς τους φίλους, σε διαφορετικές γλώσσες, είναι πολύ όμορφη.

Σας εύχομαι να έχετε στη ζωή σας όλες τις ευκαιρίες που θα σας δώσουν αντίστοιχες εμπειρίες.

Πάντα φίλος του σχολείου σας

Κώστας Πώποτας

Costas POPOTAS

Chef d’unité

Unité Droits statutaires, affaires sociales et médicales, conditions de travail

Cour de justice de l’UE

Καλή χρονιά !

Ευτυχώς φέτος η χρονιά κυλάει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα με αποτέλεσμα να έχουμε μία πολύ καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!!! Σας στέλνω μία μουντή φωτογραφία από το Λονδίνο…

Ευχές για καλή χρονιά με υγεία σε όλους σας στο 30ο δημοτικό σχολείο Βόλου!

Λένα Ζέρβα, εκπαιδευτικός Ηνωμένο Βασίλειο

……………………………………..

Αγαπητά μου παιδιά καλημέρα από τη Ρώμη.

Σας στέλνω θερμότατες ευχές για το 30′ Δημόσιο Σχολείο του Βόλου, τους εκπαιδευτικούς,, τους μαθητές και τις μαθήτριες του!!!!
Οι φωτογραφίες είναι από ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ στο Εθνικό Μουσείο τεχνών του ΧΧΙ αιώνα στη Ρώμη,
Επισης επιθυμώ να εκφράσω στο σχολείο σας, συγχαρητήρια για την δραστηριότητα και τη συνεργασία σας με το ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΜΑΓΝΗΤΩΝ!

Κατερίνα Αλεξίου Ιταλία

Πολλές ευχές από Βρυξέλλες για μια ειρηνική Ευρώπη!!!

Φωτεινή Ασδεράκη, Καθηγήτρια Παν/μίου Πειραιώς

Στο Διευθυντή του 30ου Δημοτικού σχολείου Πασχάλη Δήμου, συνοδοιπόρο στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας, εύχομαι Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά.
Επίσης σ’ όλους τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες ευχές πολλές με πολλή αγάπη. Είστε ένα από τα πιο αγαπημένα μου σχολεία.

Μαίρη Γαβαλά Τσακνάκη

…………………………………………

 Θερμές ευχές από το Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας!
Η ομάδα έργου του Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας εύχεται ολόψυχα στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς του 30ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.
Χρόνια Πολλά, χαρούμενα Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2020.

Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας

Θερμές ευχές στο 30ό Δ. Σχ. Βόλου

Από το μεσαιωνικό κτίριο όπου στεγάζεται η Βουλή  του καντονιού BASEL-STADT στην Ελβετια.

Καλά Χριστούγεννα

 Sibylle Irene Benz

 ……………………………………..

Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά, σε όλους τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες του 30ού δ.σχ. Βόλου από το πέρασμα της Μάγχης , στο πιο στενό σημείο της στο Ντόβερ.

Κυριάκος Σταυρίδης

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το