Τοπικά

Μηνύματα για δυναμική επιστροφή των μαθητών έχουν οι εκπαιδευτικοί της Μαγνησίας

Μηνύματα ότι οι γονείς θα στείλουν τα παιδιά τους στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά, τα οποία ξεκινούν τη λειτουργία τους από μεθαύριο Δευτέρα 1η Ιουνίου, λαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί της Μαγνησίας.

Στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες με τον διαμοιρασμό των τμημάτων, την καθαριότητα στους χώρους, την τοποθέτηση των θρανίων, βάσει των νέων κανόνων και αναμένουν την έναρξη των μαθημάτων από Δευτέρα. Μάλιστα από προχθές έχουν επιστρέψει στα σχολεία όλοι οι εκπαιδευτικοί. Επίσης τα σχολεία ζήτησαν από τους γονείς τηλεφωνικά ή με ηλεκτρονικά μηνύματα να τους ενημερώσουν, αν θα κάνουν χρήση της βεβαίωσης ή θα στείλουν κανονικά τα παιδιά τους στο σχολείο, για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.
«Η ενημέρωση που έχουμε από τα σχολεία, είναι πως οι περισσότεροι γονείς θα στείλουν κανονικά τα παιδιά τους στο σχολείο από Δευτέρα. Φαίνεται, δηλαδή ότι όσο πιο μικροί είναι οι μαθητές, τόσο μεγαλύτερη είναι και η επιθυμία τους για φοίτηση στο σχολείο», τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Απόστολος Μούσιος, που πρόσθεσε πως «από την άποψη της λειτουργίας των σχολείων δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Γιατί αφενός υπάρχει ένα ποσοστό, ίσως και 10% των εκπαιδευτικών, που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες και δεν θα βρίσκεται στο σχολείο, αφετέρου τα κενά τους θα καλυφθούν από τους εκπαιδευτικούς, που διδάσκουν στα ολοήμερα, τα οποία ως γνωστόν, δεν θα λειτουργήσουν».

Τα μαθήματα στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία θα γίνουν μέχρι τις 26 Ιουνίου, όμως η προσέλευση των μαθητών δεν είναι καθημερινή. Για τα σχολεία του πολεοδομικού συγκροτήματος ήδη σχεδόν όλα τα τμήματα χωρίστηκαν στα δύο το καθένα και οι μαθητές θα παρακολουθούν τα μαθήματα εκ περιτροπής. Ωστόσο στην περιφέρεια, που είναι λιγότεροι από δεκαπέντε μαθητές σε πολλά τμήματα, η προσέλευσή τους στο σχολείο θα είναι καθημερινή.
Από την πλευρά του ο διευθυντής του 20ου Δημοτικού Βόλου και πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας Φίλιππος Κωνσταντινίδης ανέφερε πως «οι γονείς έχουν ενημερωθεί για το ποιες ημέρες θα έρχονται στο σχολείο τα παιδιά τους, ποια μέτρα και κανόνες θα ισχύουν, πώς θα εισέρχονται και θα εξέρχονται από το διδακτήριο. Κατά τη γνώμη μου οι γονείς πρέπει να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, γιατί είναι ένας ασφαλέστατος χώρος, με κανόνες και ελάχιστους μαθητές ανά τάξη. Οι εκπαιδευτικοί θα εκπαιδεύσουν τους μαθητές και θα είναι προσαρμοσμένοι για την κατάσταση που θα συναντήσουν και τον Σεπτέμβριο. Η δικιά μας γενιά δεν μεγάλωσε σε τέτοιες συνθήκες, ωστόσο οι νέες γενιές θα πρέπει να μάθουν να συμβιώνουν κοινωνικά με τον ιό. Το σημαντικότερο είναι τα παιδιά να μπορέσουν να αντιληφθούν βιωματικά τα πάντα. Δεν μπορούμε να μένουμε κλεισμένοι μέσα στους τέσσερις τοίχους».

Από την πλευρά της η προϊσταμένη στο 4ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας και εκπρόσωπος των Νηπιαγωγών Αποστολία Μπέκα επισήμανε πως «από τις συζητήσεις που έχουμε και με συναδέλφους, φαίνεται ότι πολλοί γονείς θα στείλουν τα παιδιά τους στα Νηπιαγωγεία. Και οι λόγοι είναι ποικίλοι. Άλλοι γονείς εργάζονται, άλλοι θεωρούν σημαντικό να αποκομίσουν τα παιδιά τους τα συναισθηματικά και γνωστικά οφέλη. Για παράδειγμα στο 4ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας από τους 44 μαθητές, μόνο οι τέσσερις γονείς μας έδωσαν βεβαίωση, ότι τα παιδιά τους θα μείνουν σπίτι».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το