Τοπικά

Μήνυμα του Σωκράτη Σαβελίδη προς τους επιτυχόντες και μη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Τα συγχαρητήριά του στους μαθητές των σχολείων της Μαγνησίας που με τη βαθμολογία που πέτυχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, εξασφάλισαν την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωκράτης Σαβελίδης, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα αισιοδοξίας και προς όσους δεν κατάφεραν να εισαχθούν στο πανεπιστήμιο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει:

Ἐδῶ ποῦ ἔφθασες, λίγο δὲν εἶναι, τόσο ποῦ ἔκαμες, μεγάλη δόξα, έγραψε ο Κωσταντίνος Καβάφης πριν από καιρό. Σα να είχε στο μυαλό του εσένα χτεσινέ μας μαθητή. Σα να είχε στο μυαλό του, όλη αυτή την προσπάθεια που έκανες, όλα αυτά τα χρόνια που μόχθησες στα σχολικά θρανία στα χέρια των γονιών σου στους οποίους οφείλεις το ζειν, στα χέρια των δασκάλων σου στους οποίους οφείλεις το ευ ζειν. Είσαι ακόμη στο πρώτο σκαλί αλλά σου πρέπει μεγάλη δόξα. Διότι εδώ που έφτασες λίγο δεν είναι. Να ξέρεις ότι σε περιμένουν κι άλλα σκαλιά. Σκαλιά που για να τα ανέβεις πρέπει να μοχθήσεις κι άλλο πολύ. Δύσκολο ν’ ανέβεις τα σκαλιά της γνώσης, το ξέρεις καλά αυτό. Αλλά ξέρεις ότι θα τα’ ανέβεις κι αυτά επειδή γνωρίζεις καλά ότι δύναμή σου είναι η ελπίδα ότι θα οδηγηθείς στην Ιθάκη της αρετής, του καλού και του ανθρώπινου.
Κι εσένα χτεσινέ μαθητή μας, που θεωρείς ότι δεν κατάφερες ν’ ανέβεις στο πρώτο σκαλί. Κι εσένα σου αξίζει μεγάλη δόξα. Επειδή προσπάθησες, επειδή τόλμησες και κύρια επειδή θα ξαναπροσπαθήσεις προς την ίδια ή προς άλλη ρότα. Να ξέρει ότι κι εσύ βρίσκεσαι στο πρώτο σκαλί μιας σκάλας διαφορετικής, μιας σκάλας την οποία εσύ θα οικοδομήσεις και η οποία θα σ’ ανεβάσει ψηλά. Αρκεί να την κατευθύνεις στο δρόμο της αρετής και της προσφοράς στον άνθρωπο. Αγαπημένοι μας μαθητές θερμά συγχαρητήρια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το