Τοπικά

Μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή για καλή επιτυχία στους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Σε μήνυμά της για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή αναφέρει:

Αγαπητές και αγαπητοί υποψήφιοι,

Προς όλες και όλους εσάς, που θα ζήσετε την εμπειρία των Πανελλαδικών εξετάσεων, απευθύνω ένα ειλικρινές μήνυμα για καλή επιτυχία.

Έχετε προετοιμαστεί, έχετε κοπιάσει και, τώρα, έφτασε η στιγμή που η προσπάθειά σας θα σας δώσει το κίνητρο, τη δύναμη, την ψυχραιμία και την αισιοδοξία να αντιμετωπίσετε και αυτήν τη διαδικασία αξιολόγησης των γνώσεων, που αποκομίσατε στο σχολικό περιβάλλον.

Μια διαδικασία που θα αποτυπώσει, αξιοκρατικά και με διαφάνεια, τις επιδόσεις σας και θα σας οδηγήσει στο επόμενο βήμα αυτό της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ή όποια άλλη εναλλακτική επιλογή προτιμήσετε.
Αγαπητά μου παιδιά,

Σε αυτήν τη διαδρομή έχετε δίπλα σας τους εκπαιδευτικούς, τις οικογένειες και τους φίλους, που μοιράζονται τον κόπο, την ιδιαίτερη ψυχολογία, την δικαιολογημένη αγωνία σας.

Διανύσατε μεγάλη απόσταση με προσήλωση στο στόχο, με εμπιστοσύνη στους καθηγητές σας, με πίστη στις δυνατότητές σας.

Σας αξίζουν συγχαρητήρια για αυτήν τη διαδρομή, που για άλλους ήταν μαραθώνιος και για άλλους αγώνας ταχύτητας, ανάλογα με την ιδιαίτερη μέθοδο προετοιμασίας, που είχε επιλέξει καθένας.

Όλες και όλοι, συναντιέστε στην έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων, παίρνετε κουράγιο από τους συμμαθητές σας και, με καλή διάθεση και αυτοπεποίθηση, διεκδικείτε τη θέση σας στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης.

Δεχτείτε και τις δικές μου εγκάρδιες ευχές για καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους στόχους και στα όνειρα σας.

Η σκέψη μου είναι μαζί σας, η πίστη μου στη νέα γενιά δικαιώνεται μέσα από εσάς, η προσδοκία μου δυναμώνει σε κάθε σας επιτυχία και πεισμώνει σε κάθε δύσκολη στιγμή σας μέχρι την επόμενη στόχευσή σας.

Είμαστε μαζί, πολλές διαφορετικές γενιές, που πατήσαμε στα χνάρια όλων των προηγούμενων, διακρίναμε, ακολουθήσαμε, παραδεχτήκαμε τα χνάρια των σύγχρονών μας, ενθαρρύναμε τα βήματα των επόμενων και καμαρώνουμε τα φρέσκα χνάρια, τα δικά σας πατήματα στο ίδιο πρόσφορο έδαφος.

Το γόνιμο τοπίο της Παιδείας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το