Τοπικά

Μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μ. Μακρή για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της κακοποίησης των παιδιών

“Παγκόσμια ημέρα κατά της κακοποίησης των παιδιών και είναι χρέος όλων μας η δέσμευση στον καθημερινό αγώνα δημιουργίας και διασφάλισης των κατάλληλων συνθηκών, προκειμένου όλα τα παιδιά να χαίρονται την παιδική τους ηλικία, την ανεμελιά και την ξεγνοιασιά, να διατηρούν την αθωότητά τους και να μεγαλώνουν προστατευμένα, όμορφα, απροβλημάτιστα με αξιοπρέπεια, ασφάλεια και φροντίδα.

Με αφορμή τις αποτρόπαιες και φρικιαστικές πράξεις εις βάρος παιδιών και εφήβων, που αποκαλύπτονται καθημερινά, μας βάλλουν από μέτωπα που ήταν υπεράνω πάσης υποψίας και μας σοκάρουν με την ωμότητα και αγριότητά τους, αισθάνομαι ακόμα πιο βαριά την ευθύνη και πιο επιτακτική από ποτέ την ανάγκη να μιλήσω, να στηρίξω και να πάρω θέση καταδικάζοντας απερίφραστα και δείχνοντας μηδενική ανοχή σε βίαιες και κακοποιητικές συμπεριφορές, παραμέληση και εκμετάλλευση.

Δεν υπάρχει περιθώριο για ολιγωρία. Οι αφορμές είναι πολλές, οι εξελίξεις καταιγιστικές, οι κίνδυνοι υπαρκτοί, γιγαντώνονται και απειλούν τη σωματική και ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων, προκαλούν ανεπανόρθωτες βλάβες, ορατές και αόρατες, στοιχειώνουν τις παιδικές ψυχές.

Η κοινωνία πρέπει να εκπαιδευτεί, να μάθει να διακρίνει, να καλλιεργήσει τα αντανακλαστικά της, να τεντώσει τις κεραίες της και να οξύνει την ευαισθησία της.

Δίνουμε βήμα στα παιδιά να μιλήσουν, για να «λυθεί» η σιωπή, να σπάσουν τα στερεότυπα και να ακουστεί η αλήθεια, δίνουμε αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα στην ασφάλεια, ευημερία και προστασία των παιδιών και των δικαιωμάτων τους, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον για τα παιδιά μας”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το