Κόσμος

Το μήνυμα της μητέρας της Μαντλίν για την επέτειο των 10 ετών από την εξαφάνισή της

Ως ένα «τρομακτικό σημάδι του χρόνου, κλεμμένο χρόνο» χαρακτήρισε η μητέρα της Μαντλίν ΜακΚέιν την επέτειο των 10 ετών από την εξαφάνιση του 3χρονου κοριτσιού, απαντώντας παράλληλα εμμέσως στα δημοσιεύματα που έχουν δει τελευταία το φως της δημοσιότητας.

Σε μήνυμά της στην επίσημη σελίδα εντοπισμού της Μαντλίν στο Facebook, η Κέιτ ΜακΚέιν αναφέρει ότι οι δύο επόμενες εβδομάδες θα είναι δύσκολες και επίπονες, ειδικά από τη στιγμή που ανακυκλώνονται στις εφημερίδες, τα social media και ειδικά τηλεοπτικά προγράμματα «παλιές ιστορίες, παραπληροφόρηση, μισές αλήθειες και προφανή ψεύδη».
Η 3χρονη Μαντλίν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από το διαμέρισμα όπου η οικογένειά της έκανε διακοπές στην Πορτογαλία, στις 3 Μαΐου 2007.
Οι γονείς της, Κέιτ και Τζέρι, δεν έχουν σταματήσει όλα αυτά τα χρόνια να την αναζητούν. «Δέκα χρόνια -δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για να το πει κανείς, να το περιγράψει, να το αποδεχτεί. Και τώρα είμαστε εδώ… Μαντλίν, η δική μας Μαντλίν -10 χρόνια. Οι περισσότερες ημέρες είναι όμοιες με τις προηγούμενες -μία ακόμη ημέρα. 3η Μαΐου 2017 -μία ακόμη ημέρα. Αλλά 10 χρόνια -ένα τρομακτικό σημάδι του χρόνου, κλεμμένος χρόνος». Ωστόσο, η μητέρα της Μαντλίν εμφανίζεται αισιόδοξη ότι «πάντα θα υπάρχει η ελπίδα».

Η 49χρονη Κέιτ συμπληρώνει ότι «θα συνεχίσουμε, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, δεν θα παραιτηθούμε ποτέ και θα αξιοποιήσουμε τη ζωή που μας έχει δοθεί».
Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους έχουν συμπαρασταθεί στην οικογένεια την τελευταία δεκαετία, για την αγάπη, την αλληλεγγύη και τη στήριξη που τους έχουν προσφέρει. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ απ’ όλη μας την οικογένεια», συμπληρώνει.
Αναφερόμενη στις πληροφορίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας για τις συνθήκες εξαφάνισης της Μαντλίν, η μητέρα της σημείωσε ότι, εάν η οικογένεια ξόδευε τον χρόνο και την ενέργειά της προσπαθώντας να υπερασπιστεί την υπόληψή της, διορθώνοντας τις ανακρίβειες και τα ψεύδη, τότε «δεν θα μας είχε απομείνει δύναμη να αναζητούμε την Μαντλίν, να φροντίζουμε τα υπόλοιπα παιδιά μας και να ζούμε τη ζωή μας». Και εξέφρασε την ελπίδα ότι όσοι γράψουν ρεπορτάζ για την Μαντλίν τις επόμενες εβδομάδες θα έχουν «επίγνωση» των συνεπειών που έχουν οι πληροφορίες που μεταδίδουν.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό της 3χρονης Μαντλίν είναι μία από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις, που έχουν γίνει στη σύγχρονη εποχή.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το