Τοπικά

Μήνυμα της Φώφης Γεννηματά στον Ευάγγελο Βενιζέλο από το Βόλο: «Να βάλουμε Το “Εμείς” πάνω από το εγωιστικό “Εγώ”»

Σαφές μήνυμα στον Ευάγγελο Βενιζέλο έστειλε από το Βόλο η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας την ανάγκη να εργαστούν όλοι για την ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς, μακριά από πολιτικές στρατηγικές και επιδιώξεις.

Με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις Βενιζέλου στον ΣΚΑΙ, ο οποίος διαφοροποιήθηκε στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών και επέκρινε συνολικά τη στάση της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, η κ. Γεννηματά τόνισε: «Επιτέλους ας βάλουμε το “Εμείς” πάνω από το εγωιστικό και εντελώς αδιέξοδο “Εγώ”».
«Το μήνυμα όμως που θέλω να στείλω από εδώ, από το Βόλο είναι αισιόδοξο, είναι ένα μήνυμα θετικό», είπε η κ. Γεννηματά προσερχόμενη στο κατάμεστο Αχίλλειο και συνέχισε:
«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μία νέα εθνική αυτοπεποίθηση. Και μαζί μπορούμε να δώσουμε λύση στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί. Γιατί εμείς, η Δημοκρατική Παράταξη, ξέρουμε και μπορούμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Η χώρα χρειάζεται αυτή τη στιγμή μια εθνική γραμμή και χρειάζεται εθνική συνεννόηση, για αν διαμορφωθεί και να υλοποιηθεί. Είναι προφανές ότι αυτό απαιτεί την αλλαγή των συσχετισμών, σήμερα στην κοινωνία και αύριο στην Βουλή. Με την καθοριστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράστασης, για να μπορέσουμε να καθορίσουμε τις εξελίξεις, να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα, που θεωρώ ότι θα είναι ραγδαίες.

Εγώ θέλω να καλέσω όλα τα στελέχη μας και τα μέλη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Κινήσεις Πολιτών, να δουλέψουμε συλλογικά, σε αυτή την κοινή προσπάθεια, γιατί είναι χρέος μας να ανασυγκροτηθεί ο χώρος της Κεντροαριστεράς. Μακριά από πολιτικές στρατηγικές και επιδιώξεις, και, επιτέλους ας βάλουμε το «Εμείς» πάνω από το εγωιστικό και εντελώς αδιέξοδο «Εγώ».

Ευτελίζονται οι θεσμοί στο Βόλο

Η Φώφη Γεννηματά δεσμεύτηκε οτι θα προτείνει να ενταχθεί ο Νομός Μαγνησίας σε πιλοτικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, ενώ αναφερόμενη στην τοπική αυτοδιοίκηση τόνισε οτι η κατάσταση είναι κρίσιμη καθώς ευτελίζονται οι θεσμοί.

Πολιτικά χρεοκοπημένη και κοινωνικά απομονωμένη η κυβέρνηση 
Αναφερόμενη στον επικείμενο ανασχηματισμό είπε:
«Η ιστορία έχει αποδείξει ότι κανένας ανασχηματισμός και καμιά αλλαγή προσώπων δεν μπορεί να σώσει μια κυβέρνηση που είναι πολιτικά χρεοκοπημένη και κοινωνικά απομονωμένη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει απομακρυνθεί από την ελληνική κοινωνία και δεν μπορεί με κανένα τρόπο να ξεπεράσει τα αδιέξοδα που δημιουργεί.

Η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση και μια άλλη πολιτική, αλλά σε καμία περίπτωση λύση δεν μπορεί να αποτελεί η παλινόρθωση της δεξιάς που επιδιώκει αυτή την στιγμή η ΝΔ.

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δύο όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος που κράτησαν όσες φορές κυβέρνησαν τη χώρα σε ύφεση, δημιούργησαν χρέη σε αντίθεση με την Δημοκρατική Παράταξη που πάντα έκανε το χρέος της απέναντι στη χώρα και είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση».

Σημεία από την ομιλία της Φώφης Γεννηματά στο Αχίλλειο

1.Μακριά από τις καταστροφικές για τον χώρο μας προσωπικές πολιτικές.

Είναι ώρα να βάλουμε το ΕΜΕΙΣ, πάνω από το εγωιστικό και αδιέξοδο ΕΓΩ.

Το μαύρο δεν πέρασε.

Χθες με τον αγώνα μας και τις παρεμβάσεις μας καταγράψαμε μια σημαντική νίκη. Η πίεση και η επιμονή μας, έφεραν αποτελέσματα.

Ακυρώσαμε τα σχέδια Τσίπρα-Παππά για τον έλεγχο της ενημέρωσης. Κατοχυρώσαμε την πολυφωνία και ην δημοκρατία στην ενημέρωση.

Ο κ. Παππάς έκανε το λιοντάρι το πρωί στην τηλεόραση, αλλά σάλπισε άτακτη υποχώρηση στην Βουλή.

Η Κυβέρνηση πανικόβλητη, υποχρεώθηκε με τις τροπολογίες της να ακυρώσει στην πράξη τις αντισυνταγματικές διατάξεις της και να αποδώσει στο ΕΣΡ τις πλήρεις αρμοδιότητές του.

Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να προχωρήσει η αναγκαία ρύθμιση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Η ρύθμιση πρέπει να γίνει με κανόνες από το ΕΣΡ χωρίς καμιά δικαιολογία για την συνέχιση της αυθαιρεσίας Παππά.

Γι’ αυτό χρειαζόμαστε ένα ΕΣΡ με πρόσωπα αυξημένου κύρους, με αξιοπιστία, με συναινετική λογική για την συγκρότησή του. Χωρίς την απαράδεκτη λογική «ελέγχου» του.

Αν η συγκρότηση της ανεξάρτητης αρχής, με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ δεν πραγματοποιηθεί, γίνεται σαφές το ποια μικροκομματικά σχέδια εξυπηρετούν αυτές οι 2 δυνάμεις.

Δύο υποτίθεται λογικές, αλλά ένας στόχος που στην πράξη τους ενώνει: Ο έλεγχος της ενημέρωσης.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν μπορούν πια να συντηρούν τις ακρότητες και τα μικροκομματικά παιχνίδια.

Ψηφίσαμε τις 2 τροπολογίες για να καταγράψουμε και να αναδείξουμε την επιτυχία μας έναντι των σχεδίων των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Επιτρέψτε μου όμως να σημειώσω ότι σ’ αυτή την περίπτωση αναδείχθηκε και η κεντρική στρατηγική μας επιλογή.

Ο αυτόνομος ρόλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ο απόλυτα διακριτός λόγος τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από την ΝΔ.

Θα επιμείνουμε απόλυτα σε αυτόν.

Δεν θα κάνουμε ούτε δήθεν «ευρωπαϊκά μέτωπα» (δηλαδή ουρά της ΝΔ), ούτε «αριστερά μέτωπα» (ουρά του ΣΥΡΙΖΑ).

Διεκδικούμε τον καθοριστικό ρόλο μας στις πολιτικές εξελίξεις με αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, ώστε να επιβάλλουμε την Εθνική Γραμμή που επαγγελλόμαστε.

Δεν υπάρχει για μένα δίλημμα αν προτιμώ τον ΣΥΡΙΖΑ ή την ΝΔ. Απαντώ: κανένα από τους 2.

Είναι ώρα η Δημοκρατική Παράταξη με ψηλά το κεφάλι να ξαναγίνει ρεύμα πλειοψηφίας στον τόπο μας.

Σας καλώ όλους να δουλέψουμε με συνέπεια και ευθύνη γι’ αυτή την στρατηγική, συλλογικά, με πίστη στους στόχους μας και μακριά από τις καταστροφικές για τον χώρο μας προσωπικές πολιτικές.

Είναι ώρα να βάλουμε το ΕΜΕΙΣ, πάνω από το εγωιστικό και αδιέξοδο ΕΓΩ.

2.Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΟΡΤΑΣΕ ΑΠΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ

Η Ελλάδα χόρτασε από ψεύτικες προσδοκίες.

Από λαθρεμπόριο ελπίδας.

Τα μεγάλα λόγια του κ.Τσίπρα αποδείχθηκαν επιταγές χωρίς αντίκρισμα.

Τα μνημόνια δεν σκίστηκαν, η ώρα της εξόδου από την κρίση απομακρύνεται και νέα απειλητικά αδιέξοδα προβάλλουν.

Οι πολίτες συνθλίβονται.

Απογοητευμένοι, θυμωμένοι, φοβισμένοι.

Με βαθύ αίσθημα απώλειας της υπερηφάνειας και της αξιοπρέπειάς τους.

Πέρυσι εμείς βάλαμε πλάτη για να αποτρέψουμε την καταστροφή του GREXIT, στην οποία μας οδήγησε η ίδια η Κυβέρνηση με τους χειρισμούς της.

Όμως το Μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου μας γύρισε πολύ πίσω, με μεγάλο κόστος για την χώρα και τους πολίτες.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της επιλογής του κ.Τσίπρα, να αρνηθεί την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και την ισχύ της συνεννόησης.

Οδήγησε τη χώρα σε μόνιμη επιτροπεία και παραχώρησε τον εθνικό πλούτο για 100 χρόνια.

Ένα χρόνο μετά, Τσίπρας και Καμμένος μας βουλιάζουν όλο και περισσότερο μέσα στον βάλτο της στασιμότητας.

Είπε ότι κέρδισε η χώρα 20 δις από την διακυβέρνηση του, η αλήθεια είναι ότι η χώρα έχασε 86 δις. με ευθύνη τους. (κατά τους μετριότερους υπολογισμούς).

Παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη έναν δήθεν οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση.

Βήματα που η χώρα θα είχε ήδη κάνει και τα ματαίωσε η καταστροφική διακυβέρνηση του:

1.Χρέος: πέταξε στα σκουπίδια την απόφαση για αναδιάρθωση του 2012 και μαζί και την επιστροφή των κερδών από τα Ελληνικά ομόλογα, ύψους 6 δις. Με απλά λόγια:Χάρισε 6 δις στους Ευρωπαίους Τραπεζίτες.

Είναι ζήτημα ηθικής τάξης να διεκδικήσουμε αυτά τα χρήματα και θα το κάνουμε. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να βγάζει κέρδος από τις θυσίες του Ελληνικού λαού.

Ακούσαμε πριν από λίγες μέρες τον κ.Τσίπρα να λέει ότι ήρθε η ώρα για τη ρύθμιση του χρέους, μαζί με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Ψέματα.

Ψέματα που του είναι αναγκαία για να ρίξει στάχτη στα μάτια των λίγων που τον πιστεύουν ακόμα:

Προσέξτε, πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που έχει δεσμευτεί και υπογράψει ότι οι ρυθμίσεις για το χρέος θα ισχύσουν μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Δηλαδή μετά το 2018 και σε κάθε περίπτωση μετά τις Γερμανικές εκλογές.

Οι ψευτοπαλληκαρισμοί του κ.Τσίπρα και της Κυβέρνησης του, έχουν κοστίσει, στην Ελλάδα και στους Έλληνες ακριβά.

Το πρόγραμμα που έχει υπογράψει δεν βγαίνει, το ομολογούν και οι Υπουργοί του.

Και τη Δευτέρα το είπε και η Βουλή. Το έγραψε ευθέως το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους, στην τριμηνιαία έκθεσή του. Τα δημόσια οικονομικά μας εκτροχιάζονται και πάλι.

Η Κυβέρνηση δεν έχει, ποτέ δεν είχε, τη δύναμη και την αξιοπιστία να διεκδικήσει, να επιταχύνει, να διαπραγματευτεί λύσεις.

Ούτε για το χρέος, ούτε για τα πλεονάσματα.

Την ίδια στιγμή το ΔΝΤ μιλάει για 4ο μνημόνιο και ο Σόιμπλε μας λέει πάρτε το χρέος και έξω από το ευρώ.

Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή έξοδο της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια, την ανάπτυξη και την πορεία της χώρας μέσα στη ζώνη του ευρώ.

2. Επαναγορά ομολόγων: Με ευθύνη τους βρεθήκαμε εκτός προγράμματος Ντράγκι και προσπαθούμε να μπούμε λίγο πριν λήξει το πρόγραμμα.

3. Θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης: Με πρόβλεψη για ανάπτυξη τη διετία 6% σήμερα έχουμε ακόμα ύφεση.

4. Βιώσιμη ανάπτυξη: Δεν έχει ξεκινήσει καν η υλοποίηση του Αναπτυξιακού νόμου, ούτε ευρώ δεν θα δώσει ως το τέλος του χρόνου και το πακέτο Γιούνκερ μένει στα χαρτιά.

Τα προβλήματα λοιπόν είναι εδώ:

Ύφεση, ανεργία, ληξιπρόθεσμα χρέη που ξεπερνούν τα 100 δις ευρώ, απειλή για 18.000 νέα λουκέτα στις επιχειρήσεις.
νέοι φόροι για το 2017 2,5 δις ευρώ. Φόροι παντού.
«κόβει» 780 εκ. ευρώ από το εισόδημα των συνταξιούχων ( νέα μέτρα ) για να δώσει 571 εκ. ευρώ, για την χορήγηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.
Μοιράζουν την φτώχεια. Τα παίρνουν από τους φτωχούς για να δώσουν ένα μέρος μόνο, στους ακόμη φτωχότερους.

Εξίσωση προς τα Κάτω. Ισοπέδωση. Αυτό δεν είναι αριστερά.

το ΕΚΑΣ καταργείται, οι συντάξεις κόβονται. Αντί για τη 13 σύνταξη που τους είχε υποσχεθεί, οι συνταξιούχοι ψάχνουν στα ΑΤΜ και τη 12η! Και την ίδια ώρα ο κ. Κατρούγκαλος χωρίς ντροπή, χωρίς συστολή, τους στέλνει επιστολές με νέα ψέματα, νέες ψεύτικες υποσχέσεις. Επιστολές που οι συνταξιούχοι καίνε σε όλη την Ελλάδα.
οι μερικώς απασχολούμενοι αυξάνονται ραγδαία εις βάρος της πλήρους απασχόλησης, 40.000 παιδιά μη προνομιούχων πολιτών μένουν έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Όχι βέβαια εξ αιτίας της απόρριψης του Νόμου Παππά από το Συμβουλίο της Επικρατείας, αλλά ως αποτέλεσμα της δικής τους ανικανότητας να εκμεταλλευτούν το ΕΣΠΑ και τα διαθέσιμα κονδύλια.
Τα σπίτια των Ελλήνων πολιτών ρίχνονται βορά στα κοράκια, με ευθύνη της Κυβέρνησης. Κανένα σπίτι σε χέρια ιδιοκτήτη είναι το νέο σύνθημα τους.
Το ΕΣΥ έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του, γυρνάμε σε καταστάσεις πριν από το ‘81, αν δεν έχεις λεφτά σήμερα στην Ελλάδα, πεθαίνεις. Εξαγγέλλουν διαρκώς τις ίδιες προσλήψεις νοσηλευτών, τίποτα δεν έχει προχωρήσει, κοροϊδεύουν ξανά.
Η Παιδεία στο κρεβάτι του Προκρούστη, την έβαλαν στο μνημόνιο, καταργούν τα ολοήμερα, ισοπεδώνουν την εκπαίδευση. ισότητα στις χαμένες ευκαιρίες είναι το μόνο που εξασφαλίζουν για τα παιδιά μας .
Δεν δίστασαν να παραβούν τις δήθεν «δεσμεύσεις» τους και να περάσουν στο ελεγχόμενο από την Τρόικα Υπερταμείο την ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, την ΕΛΒΟ, το Αττικό Μετρό. Το νερό δεν πωλείται.
Καλλιεργούν τον διχασμό, τον ταξικό πόλεμο.

Πάντα κάποιοι άλλοι φταίνε αλλά ποτέ οι ίδιοι.

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής τόσο για την εξαπάτηση όσο και για τα κολοσσιαία λάθη.

Στις τρεις λέξεις λοιπόν που είπα προηγουμένως, προσθέστε κι άλλη μία: Αλαζονεία.

Μαζικοποιούν τη φτώχεια κι αυτό το λένε «αριστερή πολιτική».
Καταπιάνονται με ό,τι ακόμα αποδίδει και το καταστρέφουν. Κι αυτό το λένε «δίκαιη ανάπτυξη».
Οδήγησαν σε αφελληνισμό το τραπεζικό σύστημα κι αυτό το λένε «πατριωτισμό».
Στοιβάζουν χιλιάδες πρόσφυγες σε καταυλισμούς και το λένε «ανθρωπισμό».
Τακτοποιούν την αριστερή διαπλοκή και το λένε τάξη και εξυγίανση στο τηλεοπτικό τοπίο.
Ο ελληνικός λαός απαιτεί να ασχοληθούν όλοι με τα μείζονα και πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και της χώρας.

3.Λύση δεν είναι η παλινόρθωση της δεξιάς

Η αλήθεια, είναι μία:

Με αυτή την Κυβέρνηση και αυτή την πορεία δεν

υπάρχει ελπίδα, δεν υπάρχει καμία προοπτική.

Η κρίση θα ανακυκλώνεται, η Ελλάδα θα σπρώχνεται προς το περιθώριο της Ευρώπης.

Όμως η λύση δεν είναι η παλινόρθωση της δεξιάς.

Εμείς δεν έχουμε αυταπάτες.

Δεν αντέχει η χώρα άλλο γύρο ψευδαισθήσεων.

Η αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ δεν συνιστά επί της ουσίας αλλαγή στο διαχρονικά συντηρητικό ιδεολογικό, πολιτικό και προγραμματικό πρόσημο της.

Πίσω από τη βιτρίνα κρύβονται τα πρόσωπα και οι πολιτικές που μας οδήγησαν ως εδώ!

Η ΝΔ παραμένει μια βαθύτατα συντηρητική δύναμη που δεν μπορεί με την πολιτική που ευαγγελίζεται να προσφέρει τις μεταρρυθμιστικές λύσεις που έχει ανάγκη η σημερινή Ελλάδα.

Δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα αιτήματα για κοινωνική δικαιοσύνη, συνοχή και αλληλεγγύη της Ελληνικής κοινωνίας, για έξοδο από την κρίση.

4.ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ οι δύο όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος

Άλλωστε, όσοι έχουν μάτια βλέπουν: Αντικειμενικά, αυτοί οι δύο πόλοι, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αλληλο- τροφοδοτούνται και λειτουργούν συμπληρωματικά.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν στις πλατείες της οργής το 2011.
Μαζί δηλητηρίασαν και δίχασαν τον λαό μας.
Μαζί σήκωσαν τη σημαία «αντιμνημόνιο».
Κι οι δυο υπόσχονταν ότι υπήρχε ένας άλλος δρόμος. Η ΝΔ στο Ζάππειο και ο ΣΥΡΙΖΑ με το περίφημο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».
Τέσσερις φορές οδήγησαν τη χώρα σε εκλογές κυνηγώντας την εξουσία.
Και -το κυριότερο- ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χέρι-χέρι σε αγαστή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια αποσιωπούν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ 2004-2009, που εκτροχίασε την οικονομία, που χρεοκόπησε τη χώρα.
Είναι τελικά οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος:

Λαϊκισμός και ανευθυνότητα.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι δύο υφεσιακές δυνάμεις:Κάθε φορά που κυβερνούν παράγουν χρέη.

90-93, 2004-2009, 2015-2016.

Και σήμερα προσπαθούν να συντηρήσουν ένα διχαστικό δίπολο, ένα κακέκτυπο δικομματισμού.

Μαζί έχουμε τη δύναμη να τους χαλάσουμε αυτό το πάρτι για δύο, που βλάπτει τη χώρα.

5.Η χώρα χρειάζεται μια άλλη Κυβέρνηση.

Μια άλλη πολιτική

Η Ελλάδα δεν είναι καταδικασμένη επειδή η Κυβέρνηση δεν μπορεί.

Η χώρα χρειάζεται μια άλλη Κυβέρνηση.

Μια άλλη πολιτική.

Χρειάζεται, εθνική γραμμή με τρεις στόχους:

Την επιτάχυνση τολμηρών προοδευτικών μεταρρυθμίσεων
Την αναδιάρθρωση και απομείωση του δημόσιου χρέους
Την μείωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% στο 2% για τα έτη 2018-2020.

Είναι ώρα για μια νέα ουσιαστική βελτίωση των όρων της συμφωνίας με τους εταίρους μας.

Κάτι που θα επιτρέψει να μεταφερθούν πόροι για την Ανάπτυξη της χώρας, αλλά και θα αποτρέψει την ενεργοποίηση του κόφτη , που σημαίνει νέες περικοπές στο εισόδημα των πολιτών.Αυτή την πραγματική διαπραγμάτευση αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί να την κάνει ο κ.Τσίπρας.

Η χώρα χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ.

Μια νέα αναπτυξιακή συμμαχία που θα στηρίζεται σε ειλικρινείς σχέσεις κράτους – κοινωνίας –αγοράς.

6.Απαράβατος όρος γι’ αυτό είναι η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα διεθνώς, που θα κινητοποιήσει όλες τις ζωντανές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.

Μένουμε σταθεροί σ’ αυτή την απόφαση και θα την διεκδικήσουμε.

Όμως για να την επιβάλλουμε χρειάζεται αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών τώρα στην κοινωνία και αύριο στη Βουλή.

Χρειάζεται η καθοριστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Με την εξέλιξή μας σε ένα μεγάλο προοδευτικό ρεύμα πλειοψηφίας.

Αυτή η νέα αλλαγή μπορεί να διασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για το λαό μας.

Για να βγούμε από το αδιέξοδο της κρίσης πρέπει να ενώσουμε ξανά τη διχασμένη Ελλάδα. Σε αυτές τις συνθήκες χρέος μας η ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

Συνεχίζουμε με όσους αποδέχονται το πολιτικό πλαίσιο που έχουμε θέσει.

Στο πλαίσιο αυτό έχουμε ξεκινήσει οδοιπορικό Διαλόγου σε όλη την Ελλάδα και τη δημιουργία δικτύων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης παντού. Σε κάθε δήμο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε εργασιακό χώρο.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει το μέλλον με το μέρος της.

Ήρθε η ώρα της αντεπίθεσης.

Από εδώ και πέρα η Παράταξη θα πάρει τη θέση που της αξίζει.

Δεν θα γίνει συμπλήρωμα ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνο θα κερδίζει και δεν θα χάνει.

Τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Το δείχνουν πια και οι δημοσκοπήσεις.

Εμείς ξέρουμε και μπορούμε να κάνουμε την Ελλάδα να σταθεί στα δικά της πόδια.

Εμείς έχουμε το μόνο γνήσιο λογισμικό και κανείς δεν μπορεί να το «χακάρει».

Αφήσαμε πίσω μας, κάναμε στην άκρη, τους δειλούς και τους καιροσκόπους που αναζητούν διαρκώς νέο πολιτικό στασίδι στην εκάστοτε εξουσία.

Τους αριβίστες και τους καριερίστες τους χαρίζουμε.

Αυτοί δεν είναι θύματα, είναι θύτες.

Είναι μέρος αυτής της μεγάλης πολιτικής απάτης που έπαιξε με τις ελπίδες και τον πόνο των απλών ανθρώπων.

Τους αφήνουμε πίσω.

Αυτοί είναι το παρελθόν.

Εμείς είμαστε το Αύριο!

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τροχαίο μεταξύ Αγ. Θεοδώρων και Σούρπης

Τροχαίο σημειώθηκε σήμερα νωρίς το απόγευμα, στην Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη…

28 Μαΐου 2024

Το «υπόγειο του τρόμου» – Κρατούσε την ανήλικη θετή του κόρη ως σκλάβα του σεξ από το 2019

Συνελήφθη ένας άνδρας στη Μαγιόρκα που κρατούσε- από το 2019- την ανήλικη θετή του κόρη…

28 Μαΐου 2024

Φωτιές σε Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο

  Δύο φωτιές σε αθέριστα σιτάρια ξέσπασαν σήμερα νωρίς το μεσημέρι σε Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο…

28 Μαΐου 2024

Επίδομα παιδιού Α21: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Πώς θα υπολογιστεί το ποσό που δικαιούστε

Την ερχόμενη Παρασκευή (31/) ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 για το Επίδομα Παιδιού, σύμφωνα με…

28 Μαΐου 2024

Το E-Thessalia.gr και τα Φροντιστήρια “Εν Τάξη” παρουσιάζουν τις λύσεις των θεμάτων των πανελλαδικών

Το E-Thessalia.gr και τα Φροντιστήρια “Εν Τάξη” παρουσιάζουν τις λύσεις των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων.…

28 Μαΐου 2024

Gigabit voucher για φθηνό και γρήγορο ίντερνετ – Πότε έρχεται και ποιοι οι δικαιούχοι

Κουπόνια επιδότησης για γρήγορες συνδέσεις οπτικών ινών (gigabit voucher) θα διαθέσει το επόμενο διάστημα το…

28 Μαΐου 2024