Τοπικά

Μήνυμα ενάντια στα ναρκωτικά στέλνει το ΚΚΕ Μαγνησίας

Οι Τομεακές Οργανώσεις ΑΕΙ Βόλου και Μαγνησίας της ΚΝΕ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου,  προγραμμάτισαν δύο εκδηλώσεις για να στείλουν το δικό τους μήνυμα κατά των ναρκωτικών. Η πρώτη εκδήλωση αφορά τουρνουά μπάσκετ 3 on 3 στο άσυλο την Τρίτη 19 Ιουνίου. Στο τουρνουά, που θα ξεκινήσει στις 6:30, θα συμμετέχουν ερασιτεχνικές, φοιτητικές και μαθητικές ομάδες.  Η δεύτερη εκδήλωση αφορά συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Βόλου την Τρίτη 26 Ιουνίου. Στη συζήτηση, θα αναλυθούν οι θέσεις του κόμματος ενάντια στα ναρκωτικά.

«Θέλουμε να ανοίξουμε τον διάλογο για ζητήματα που αφορούν τη νεολαία» δήλωσε ο  Αποστόλης Στεργιόπουλος, γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Μαγνησίας της ΚΝΕ, σε συνέντευξη τύπου στα γραφεία του κόμματος.  Όπως δήλωσε, η ρίζα του προβλήματος είναι η εκμετάλλευση, η οποία προέρχεται από τον καπιταλισμό. Πρόσθεσε πως η θέση του κόμματος είναι ενάντια στον διαχωρισμό μεταξύ σκληρών και μαλακών ναρκωτικών ενώ ανέφερε πως ένα ακόμη θέμα που έχει ανοίξει μετά το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ναρκωτικά είναι η ατομική επιλογή.

«Η χρήση ναρκωτικών δεν είναι ατομική επιλογή» δήλωσε ο κ. Στεργιόπουλος ενώ ανέφερε πως το 50% των χρηστών σχετίζεται με τη μαθητική διαρροή και το 40% από τις γυναίκες που κάνουν χρήση σχετίζεται με την πορνεία.  Παράλληλα αναφέρθηκε και στη θεραπευτική χρήση της κάνναβης σημειώνοντας πως όπου εφαρμόστηκε , αυξήθηκε η χρήση της κάνναβης.  «Τους βολεύει μια νεολαία μαστουρωμένη, απαθής και ανοργάνωτη» είπε χαρακτηριστικά ενώ  διαφώνησε πως η καλλιέργεια της κάνναβης θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το