Τοπικά

Μήνυση στην ΕΡΓΗΛ κατέθεσε ο Αχ. Μπέος

Μπεος

Μήνυση κατέθεσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ και Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος εναντίον έξι στελεχών της ΕΡΓΗΛ, μεταξύ αυτών του προέδρου και αντιπροέδρου της εταιρείας και τεσσάρων στελεχών της, ζητώντας την ποινική τους δίωξη. Μάλιστα στην μηνυτήρια αναφορά σημειώνεται πως «ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας με δόλο και με ψευδή παράταση εργασιών που ουδέποτε έλαβαν χώρα, είχαν σκοπό να αποκομίσει η ανάδοχος εταιρεία παράνομο όφελος».
Παράλληλα, σημειώνεται στην μηνυτήρια αναφορά πως «οι μηνυόμενοι παραπλάνησαν τόσο τον ίδιο τον Δήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, όσο και το πενταμελές Εφετείο Λάρισας με σκοπό να αποκομίσει η εταιρεία παράνομο περιουσιακό όφελος, προκαλώντας ζημία στην περιουσία της ΔΕΥΑΜΒ και στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες, η οποία ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 5.,296.654,83€ επιπλέον του εργολαβικού οφέλους για το έργο που είχε αναλάβει η εταιρεία».
Ταυτόχρονα αναφέρεται πως με τους ψευδείς ισχυρισμούς της εταιρείας και με τα αναληθή έγγραφα, παραπλάνησαν το πενταμελές Εφετείο Λάρισας, το οποίο εξέδωσε απόφαση καταβολής στην εταιρεία 4.028.026,46€.
Ο κ. Μπέος στρέφεται με τη μήνυση αυτή και προς κάθε άλλο συνυπαίτιο ζητώντας την ποινική δίωξη όλων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το