Τοπικά

Μήνυση κατά Μπέου από το 1ο ΕΠΑΛ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μήνυση στην εισαγγελία κατά του δημάρχου Βόλου, της δημοτικής συμβούλου Βιολέττας Καντόλα, του αντιδημάρχου Δ. Καντόλα, του δημοτικού συμβούλου Χ. Στεφόπουλου και του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Δοδοντσάκη κατέθεσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Βόλου και ο Σύλλογος Καθηγητών.

Στη μήνυση ο δήμαρχος και τα μέλη της δημοτικής αρχής κατηγορούνται  μεταξύ άλλων για παράβαση καθήκοντος, απειλές και βία, ενώ επισημαίνεται πως όταν  στον Α. Μπέο εξηγήθηκε πως το σχολείο αποτελεί κληροδότημα και δεν επιτρέπεται αλλαγή της βούλησης του δωρητή , δήλωσε  «μπροστά στο έκπληκτα πρόσωπα των παρευρισκόμενων στο γραφείο του. Διοικητή του Α.Τ. Βόλου, ότι « η Ελλάδα είναι ένα μπουρδέλο και σ΄ αυτή την πόλη πλέον θα γίνεται μόνο ότι λέει αυτός».

 Το χρονικό της «έξωσης»

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά των γονέων και των εκπαιδευτικών, «το πρόβλημα οξύνθηκε με την έλευση της νέας δημοτικής αρχής, η οποία άλλωστε θεωρεί την περιοχή που βρίσκεται το σχολείο μας ως το κέντρο των ψηφοφόρων της και κάνει τα πάντα να μας διώξει.

Στην προσπάθεια αυτή συνέπραξαν ο Δήμαρχος Βόλου (συνεπικουρούμενος από έναν σωματοφύλακα και τον δικηγόρο της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β. , που  έτυχε να είναι μαθητής του 5ου Γυμνασίου Βόλου το παιδί του) η Βιολέττα Καντόλα, δημοτικός σύμβουλος του πρώην Δήμου Αισωνίας Βόλου και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Βόλου, ο πατέρας της Δημήτριος Καντόλας, αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Βόλου, ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας  Γεώργιος Δονδοτσάκης,

 Το μεσημέρι της 12/11/2014 λάβαμε την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Βόλου και απόφαση του Δημάρχου Βόλου, η οποία διατάσσει  τον διωγμό του σχολείου μας από τα γραφεία μας προκειμένου να στεγαστεί και σ΄ αυτά το 5ο  Γυμνάσιο Βόλου ,ενώ εμείς έχουμε ήδη δύο τμήματα περιφερόμενα και αναγκαζόμαστε να λειτουργούμε σε δύο κτίρια.

 Επειδή εμείς πιστεύουμε στην δικαιοσύνη και το νόμο , ασκήσαμε αμέσως ένσταση προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας

και ζητήσαμε την ακύρωση των προαναφερόμενων διοικητικών αποφάσεων.

 Και ενώ κινείται ομαλά η νόμιμη διαδικασία, το μεσημέρι περί τις 14.00 της 29/11/2014 εκτυλίχτηκαν πρωτοφανή, προκλητικά και εντελώς παράνομα περιστατικά στο κτίριο του σχολείου μας.

 Ο Δήμαρχος Βόλου, συνεπικουρούμενος από έναν σωματοφύλακα, τον δικηγόρο της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β.  Αντώνιο Ξηρό , που  έτυχε να είναι μαθητής του 5ου Γυμνασίου Βόλου το παιδί του, τη Βιολέτα Καντόλα, δημοτική σύμβουλο του πρώην Δήμου Αισωνίας Βόλου και πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Βόλου, τον πατέρα της Δημήτριο Καντόλα, αντιδήμαρχπ καθαριότητας του Δήμου Βόλου έναν ακόμα αντιδήμαρχο και μία άγνωστη μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 5ουΓυμνασίου Βόλου , όπως δήλωσε, πήγαν στο Καρτάλειο Διδακτήριο με συνεργείο.

 Αφού έσπασαν τις κλειδαριές του σχολείου και των γραφείων προέβησαν στην αφαίρεση πραγμάτων κ.λ.π. από τα γραφεία του σχολείου μας, το είδος και την έκταση των οποίων δεν γνωρίζουμε. Την ώρα εκείνη πήγαινε για ψώνια ο Υποδιευθυντής του σχολείου μας, που ειδοποίησε τον Διευθυντή του Σχολείου μας. Στη συνέχεια κλήθηκε η αστυνομία και μεταβήκαμε στο Α.Τ.Βόλου.

 Εκτυλίχτηκαν σκηνές απείρου κάλλους από τους αναφερόμενους , προεξέχοντος του Δημάρχου Βόλου. Αυτός μέσα στο γραφείο του κ. Διοικητή του Α.Τ.Βόλου όταν ρωτήθηκε για τον σεβασμό των νόμων απάντησε ότι «δεν τους σέβεται , η Ελλάδα είναι ένα μπουρδέλο και σ΄ αυτή την πόλη πλέον θα γίνεται μόνο ότι λέει αυτός».

 Την Κυριακή 30/11/2014 ολοκλήρωσαν το έργο τους. Συγκεκριμένα περί τις 14.00 επανήλθαν στο χώρο του σχολείου και συνέχισαν το έργο της εκκένωσης των γραφείων μεταφέροντας τα πράγματα του σχολείου στο υπόγειο του κτιρίου Αποστόλου, που όταν βρέχει γεμίζει νερά».

Ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι μηνύονται για παραβίαση ασύλου, παράβαση καθήκοντος, παράνομη βία, αντιποίηση αρχής

Με απειλές και βία

Σύμφωνα με τη μήνυση τα μέλη της δημοτικής αρχής χωρίς να έχουν κανένα δικαίωμα , μπήκαν παράνομα στο σχολείο και με απειλές και βία έσπασαν τις κλειδαριές του σχολείου και των γραφείων των καθηγητών και πλέον δεν επιτρέπουν την είσοδο στους καθηγητές, με αποτέλεσμα την αδυναμία εκτέλεσης του καθήκοντος από τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς.

 «Σε κάθε περίπτωση οι μηνυόμενοι δεν είχαν κανένα από το νόμο δικαίωμα (αφού δεν είναι όργανα εκτέλεσης) να σπάσουν τις κλειδαριές του σχολείου και να ενεργήσουν όπως ενήργησαν ημέρα από το νόμο αργίας και σε ώρα που το σχολείο είναι κλειστό.

 Ήξεραν οι αναφερόμενοι ότι δεν δικαιούνται να ενεργήσουν έτσι, η ώρα και η ημέρα είναι απαγορευτικές, ενήργησαν όμως τότε και με αυτόν τον τρόπο, επειδή ήθελαν να μην γίνουν αντιληπτοί και να αποφύγουν τις συνέπειες.

 Σημειωτέον ότι σε όλες τις παράνομες πράξεις πρωτοστατεί και συνεργεί ο Γεώργιος Δονδοτσάκης, προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας με έκδοση αποφάσεων , τηλεφωνημάτων, συνεννοήσεων, κ.λ.π.»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το