Τοπικά

Μήνυμα κατά του ρατσισμού στέλνει ο Βόλος – Αντιρατσιστικό δρώμενο στον Αγ. Νικόλαο

ratsismos

Με αφορμή την 21η Μαρτίου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, φοιτητές και φοιτήτριες του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με αιτούντες άσυλο νέους που φιλοξενούνται στον Ξενώνα της κοινωνικής οργάνωσης «Άρσις» στην Μακρινίτσα, καθώς και με μαθητές του σχολείου του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, θα πραγματοποιήσουν συμβολικό αντιρατσιστικό δρώμενο, την Παρασκευή 20 Μαρτίου στις 12.00, στην πλατεία του Αγίου Νικολάου. Το συντονισμό του αντιρατσιστικού δρώμενου έχουν οι διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κώστας Μάγος και Μαρία Τσουβαλά.
Η 21η Μαρτίου καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού και της εξάλειψης των ρατσιστικών διακρίσεων το 1966 σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος: στις 21 Μαρτίου του 1960 η αστυνομία της πόλης Σάρπβιλ στη Νότιο Αφρική πυροβόλησε εν ψυχρώ κατά μιας διαδήλωσης φοιτητών, που διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά των ρατσιστικών νόμων του απαρτχάιντ. Αποτέλεσμα των πυροβολισμών ήταν να χάσουν τη ζωή τους 70 φοιτητές. Από τότε τη μέρα αυτή σε όλο τον κόσμο οργανώνονται διαδηλώσεις και άλλες δράσεις κατά του ρατσισμού.
Σκοπός του συμβολικού αντιρατσιστικού δρώμενου που θα πραγματοποιήσουν στο Βόλο οι φοιτητές και φοιτήτριες μαζί με τους αιτούντες άσυλο νέους του ξενώνα της «Άρσις» και τους μαθητές του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων δεν είναι μόνο η ανάμνηση του παραπάνω τραγικού γεγονότος, αλλά η ευαισθητοποίηση όλων μας ότι ο ρατσισμός δεν είναι κάπου εκεί μακριά, αλλά βρίσκεται δίπλα μας και μόνο ενωμένοι μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το