Τοπικά

Μηνιαία συνδρομή για την προμήθεια χαλιών… ζητήθηκε από τους ενορίτες του Αγ. Βασιλείου “Θ”

Σ15 Φ2 (1)

Είναι τόσο μεγάλη η οικονομική δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι Ιεροί Ναοί στο Βόλο, αλλά και στην επαρχία, ώστε για οποιαδήποτε επένδυση γίνεται, ουσιαστικά να ζητείται η οικονομική συνδρομή από τους πιστούς, οι οποίοι βέβαια και αυτοί με δυσκολία βοηθούν, αλλά τουλάχιστον συνδράμουν.

Τελευταία περίπτωση είναι αυτή του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου, όπου εδώ και κάποιες εβδομάδες έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια για αντικατάσταση των χαλιών που έχουν σαπίσει. Το κόστος προσεγγίζει τις 5.000 ευρώ και τέτοιο ποσό δεν το διαθέτει η ενορία, όταν καθημερινά μοιράζει δεκάδες μερίδες δωρεάν φαγητού και πρέπει κάθε μήνα να πληρώνονται η ΔΕΗ, το φυσικό αέριο και να εξοφλούνται άλλες υποχρεώσεις.

Έτσι αποφασίστηκε να υπάρξει μια μηνιαία συνδρομή από τους πιστούς που έρχονται τακτικά στην εκκλησία και θέλουν να βλέπουν το ναό τους σε καλή κατάσταση.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Αθανάσιος Κολλάς τόνισε πως «τα χαλιά είναι 15ετίας και δυστυχώς έχουν σαπίσει. Αποφασίσαμε να τα αντικαταστήσουμε, αλλά είδαμε πως το κόστος είναι μεγάλο, αγγίζοντας τις 5.000 ευρώ και γι’ αυτό καταφύγαμε στους ενορίτες οι οποίοι πάντα συνδράμουν για την ενορία τους. Ήδη μέχρι στιγμής συγκεντρώσαμε 4.000 ευρώ και δεχόμαστε ακόμη συνδρομές. Μάλιστα υπάρχουν και πιστοί που κάθε μήνα δίνουν πέντε και δέκα ευρώ».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως «μόλις ολοκληρώσουμε την αντικατάσταση των χαλιών θα προσπαθήσουμε να δούμε το θέμα της αντικατάστασης των στασιδιών και των καθισμάτων που επίσης σε μεγάλο βαθμό έχουν σαπίσει. Ο ναός έχει 270 καθίσματα και πάνω από 60 στασίδια. Και αυτά πρέπει να αντικατασταθούν, για να μπορούν να κάθονται άνετα οι πιστοί».

Τέλος την περασμένη Κυριακή στον Άγιο Βασίλειο τελέστηκαν τέσσερα μνημόσυνα με τον π. Αθανάσιο να τονίζει πως δεν είναι κάτι που συνηθίζεται.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το